Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας κάλυψαν τα έξοδα της κηδείας του Α. Νικολαϊδη - Σίμος Δανιηλίδης: Έμεινα άφωνος όταν διαπίστωσα την αδιαφορία της Πολιτείας

Με βαθιά οδύνη και ανείπωτη θλίψη αποχαιρετά σήμερα η Περιφερειακή Ένωση των 38 Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) τον Ολυμπιονίκη, μεγάλο αθλητή και σπουδαίο Άνθρωπο Αλέξανδρο Νικολαϊδη, που δόξασε την Ελλάδα, διδάσκοντας μαθήματα ζωής, ήθους και αξιοπρέπειας.


Το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του, για την πρόωρη απώλεια του δις αργυρού Ολυμπιονίκη μας και ομόφωνα αποφασίζει να εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο, Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη , Ιγνάτιο Καϊτεζίδη στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως σήμερα στις 16:00 μ.μ και στην κηδεία που θα γίνει στη συνέχεια στο κοιμητήριο του Φιλύρου.

Η ΠΕΔΚΜ τιμώντας τη μνήμη του Αλέξανδρου Νικολαϊδη, αποφάσισε ομόφωνα ως ελαχιστότατη ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης αθλητικής προσφοράς του στο έθνος, να καλύψει τα έξοδα της κηδείας του.

«Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη και θα αποτελεί ένα πρότυπο για τις νεότερες γενιές. Τα ειλικρινέστατα και βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του».

Πρωτοβουλία Δανιηλίδη


Την πρωτοβουλία και την επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ ανέλαβε ο Δήμαρχος Νεάπολης - Συκεων Σίμος Δανιηλίδης όταν διαπίστωσε οτι η Πολιτεία αντιμετώπισε το θέμα με παντελή αδιαφορία .

" Αγαπημένε μας Αλέξανδρε, εμείς δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!
Είθισται η Πολιτεία, ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στα πρόσωπα, τα οποία διακρίθηκαν για τη μεγάλη τους προσφορά στη χώρα και στους τομείς που υπηρέτησαν, να αναλαμβάνει την τέλεση της κηδείας δημοσίᾳ δαπάνῃ, όταν αυτά αποβιώνουν, και ορθώς πράττει.


Στην περίπτωση, όμως, του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, του Ολυμπιονίκη που δίδαξε πολλά αγωνιζόμενος στα ταπί του ΤΑΕ-ΚΒΟ-ΝΤΟ και στους στίβους της ζωής, και τον οποίο σήμερα αποχαιρετούμε με θλίψη για το αιώνιο ταξίδι του, δυστυχώς δεν συνέβη το ελάχιστα αυτονόητο!

Με αιφνιδίασε το μεσονύχτιο τηλεφώνημα της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία με ενημέρωσε ότι ουδεμία πρωτοβουλία υπήρξε εκ μέρους της Πολιτείας για την ανάληψη του συνόλου του κόστους της κηδείας του αθλητή που λάμπρυνε τη χώρα μας, ενημέρωση που με άφησε άφωνο και με σοκάρισε, γιατι θεωρούσα δεδομένο ότι θα είχε προσυμβεί το αυτονόητο...

Δεν υπήρχε άλλος δρόμος από την κινητοποίηση των δημάρχων ..."
Δείτε την ανάρτηση του Σίμου Δανιηλίδη στο facebook

https://www.airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου