Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής : Οι φίλοι μου οι «εκσυγχρονιστές» Νο2 - ένα κείμενο που πίστευα ότι δεν θα χρειαζόταν να γράψω!

Με τίτλο «Οι φίλοι μου οι «εκσυγχρονιστές»- Ένα κείμενο που δεν ήθελα να γράψω» σημειώναμε στις 2 Σεπτεμβρίου:

«Να μου συγχωρήσετε τον πρώτο ενικό στον τίτλο - δεν το συνηθίζω. Είναι όμως ένα κείμενο που το χρωστώ στον εαυτό μου:

- Ο Κώστας Καραμανλής, πρώην πρωθυπουργός και πρώην αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, παρεμβαίνει στο θέμα των υποκλοπών, συνταράσσει την κυβέρνηση του κόμματός του, δέχεται για την παρέμβασή του άθλιες επιθέσεις από κατ΄ επάγγελμα «πιστόλια» και δολοφόνους χαρακτήρων, συμβάλλοντας στη διερεύνηση ενός μείζονος σκανδάλου! Ο Κώστας Σημίτης, πρώην πρωθυπουργός, επικεφαλής (;) του λεγόμενου «προοδευτικού εκσυγχρονισμού» στη χώρα, αντίπαλος (;) της ΝΔ, …σιωπά!

- Ο Κώστας Τζαβάρας, βουλευτής της ΝΔ και εκπρόσωπος της «λαϊκής δεξιάς», δίνει τη μάχη του για να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο και να αποκατασταθεί το κύρος της παράταξή του και η δημοκρατία. Ο Γιώργος Φλωρίδης, «σημιτοφύλακας» και πολύ καλός, για πολλούς, στα θέματα του Αθλητισμού, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης, θεωρεί πρώτο θέμα την υπεράσπιση του... Κυριάκου Μητσοτάκη!

- Ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος και η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν διστάζουν να παρέμβουν στο θέμα, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Γιάννης Μανιάτης και άλλοι, δεν το θεωρούν προφανώς σημαντικό θέμα για να παρέμβουν!


- Ο Προκόπης Παυλόπουλος κάνει δυο παρεμβάσεις-τομές στο θέμα, ο Ανδρέας Λοβέρδος διαφοροποιείται από το ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψει να επανέλθει τα... «μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-Καραμανλικών»!

- Ο… οπορτουνιστής Γιώργος Κύρτσος δίνει μάχες για την ελευθεροτυπία στις Βρυξέλλες, ο κύπριος «εκσυγχρονιστής» και «σημιτικός» Χρήστος Στυλιανίδης γίνεται υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

- Ο Γιώργος Σωτηρέλης και ο Ξενοφών Κοντιάδης δίνουν τη μάχη τους για την ερμηνεία του Συντάγματος, ο Αντώνης Μανιτάκης (μεγάλωσα με τα κείμενά του για τις δημοκρατικές ελευθερίες) γράφει για να μας πείσει πως το μείζον είναι η σταθερότητα της χώρας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη!


Έτσι, βεβαίως, εξηγείται γιατί ο «σημιτισμός» υπήρξε ο μεγαλύτερος τροφοδότης στελεχών του «μητσοτακισμού»- που κατά τα λοιπά την περίοδο 1996-2004 ήταν …αντίπαλοι! Και μάλλον ο «σημιτισμός» διαθέτει και …εφεδρείες για τον «μητσοτακισμό»!

ΥΓ: Το παραπάνω είναι ένα κείμενο που δεν θα πίστευα ότι θα έγραφα ποτέ, αλλά είμαι υπερήφανος που το γράφω!».
Όπως ο βασιλιάς της Αιγύπτου!


Ενάμισι μήνα μετά, το κείμενο ισχύει απολύτως.

Οι φίλοι μου οι «εκσυγχρονιστές» εξακολουθούν να σιωπούν για το μεγαλύτερο σκάνδαλο υποκλοπών στην ιστορία της χώρας. Από τότε που γράφτηκε ο παραπάνω άρθρο ουδείς από τους παραπάνω φίλους μου άρθρωσε έστω και μια λέξη κριτικής προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη! Τι και αν το Μαξίμου οργάνωσε τη μεγαλύτερη επιχείρηση συγκάλυψης που είχαμε τη μεταπολίτευση, τι κι αν βγήκε λίστα που παρακολουθούνταν με το Predator ακόμα και υπουργοί μέσα στο Μαξίμου, ακόμα και ο υπουργός Εξωτερικών; Τι κι αν έχει γίνει επιστήμη το απόρρητο, ώστε στο όνομά του να συντελείται η πλήρης συγκάλυψη του σκανδάλου; Οι φίλοι μου οι «εκσυγχρονιστές» σιωπούν!


Και δεν σιωπούν απλώς, φέρνοντας στο μυαλό μας τους στίχους του ποιητή (Βάρναλης) «Αχ που΄σαι νιότη πού΄δειχνες πως θα γινόμουν άλλος» -αλλά και τους στίχους του Μίκη Θεοδωράκη «ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος»!

Όλα δείχνουν πως η μόνη τους προτεραιότητα είναι να παραμείνει στην εξουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γι αυτό και σημειώνουμε πως ο «σημιτισμός» αποδεικνύεται ως ο καλύτερος αιμοδότης του «νεομητσοτακισμού»!

Αν και κινδυνεύουν να πάθουν εκείνο που συνέβαινε στην Αρχαία Αίγυπτο: Όταν πέθαινε ο βασιλιάς έπαιρνε (ζωντανούς) μαζί του και τους …αυλικούς!


ΥΓ: Πίστευα πως αυτό το κείμενο δεν θα το έγραφα ποτέ. Πίστευα πως οι φίλοι μου θα έβγαζαν …αντίδραση!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου