Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Επιχείρηση Μητσοτάκη να «τινάξει τους κοριούς» από πάνω του

«Οχυρωμένος» πίσω από τη θέση ότι οι αποκαλύψεις του τελευταίου διαστήματος για το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι ατεκμηρίωτες και εκκινούν από ενορχηστρωμένη προσπάθεια με «μαέστρο» τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, παραμένει ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, παρά το γεγονός ότι το κλίμα στην κυβερνητική παράταξη γίνεται ολοένα και πιο βαρύ, και ακόμα και μέχρι πρόσφατα φιλικά ΜΜΕ, τον καθιστούν προσωπικά υπεύθυνο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iEidiseis, ο κ. Μητσοτάκης απορρίπτει μέχρι στιγμής τις εισηγήσεις για επίσπευση του χρόνου των εκλογών – ακόμα και άμεση προσφυγή στις κάλπες του προτείνουν ορισμένοι εκ των συνομιλητών του – αλλά και την πρόταση να ζητήσει ο ίδιος ψήφο εμπιστοσύνης από τους γαλάζιους βουλευτές, προκειμένου να μην υπάρξουν το αμέσως επόμενο διάστημα κριτικές φωνές εντός της παράταξης. Το τελευταίο, με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο, θα αποτελούσε ηχηρή επιβεβαίωση της αγωνίας του Μεγάρου Μαξίμου για το κλίμα που διαμορφώνεται στο εσωτερικό της παράταξης.


Σε ό,τι αφορά τον χρόνο των εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης ανθίσταται με ένταση στις πιέσεις για προσφυγή στις κάλπες όσο νωρίτερα γίνεται, ει δυνατόν και στις αρχές του νέου χρόνου, με το επιχείρημα ότι για να αναδειχθούν τα πολιτικά διλήμματα και το διακύβευμα της αναμέτρησης, θα πρέπει ο πολιτικός ορίζοντας να έχει «καθαρίσει» από τη σκιά των παρακολουθήσεων.
Η θηλιά των υποκλοπών θα σφίγγει

Οι πιέσεις που του ασκούνται, ωστόσο, για να αναλάβει πρωτοβουλία εξόδου από τον κλοιό των υποκλοπών είναι πολυεπίπεδες και έντονες, καθώς όλοι στη ΝΔ φοβούνται ότι κάθε εβδομάδα που περνάει, η θηλιά σφίγγει ολοένα και πιο πολύ γύρω από την κυβερνητική παράταξη. Και όλοι, μα όλοι, παραδέχονται στις κατ ιδίαν συζητήσεις ότι στην περίπτωση που αποδειχθεί παρακολούθηση υπουργού με «νόμιμη επισύνδεση» από την ΕΥΠ ή χρησιμοποίηση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, του παράνομου λογισμού Pretador από το παράνομο λογισμικό, τότε η ΝΔ θα βρεθεί μπροστά σε υπαρξιακά ζητήματα που σχετίζονται με την πολιτική της επιβίωση σε βάθος χρόνου.

Προσώρας, ο κ. Μητσοτάκης, θα επιχειρήσει με τη σημερινή του ομιλία στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ να διεμβολίσει το «γκρίζο κλίμα» που έχει απλωθεί πάνω από την κυβερνητική πλειοψηφία, με επίθεση προς τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση της κυβέρνησης με το παράνομο λογισμικό Pretador και θα κατηγορήσει τον κ. Αλ. Τσίπρα ότι όχι μόνο βρίσκεται πίσω από τις ατεκμηρίωτες, όπως θα τις χαρακτηρίσει, αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, αλλά τις υιοθετεί άκριτα με αποκλειστικό στόχο τη δημιουργία τοξικού κλίματος στην πολιτική σκηνή.
Νομοσχέδιο για την ΕΥΠ

Το πλαίσιο της σημερινής ομιλίας του πρωθυπουργού περιέγραψε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, ο οποίος, σε γραπτή ανακοίνωσή του και σχολιάζοντας το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, έκανε λόγο για αφηγήσεις χωρίς αποδείξεις, υποστήριξε ότι βασικός στόχος των σκοτεινών κύκλων που χειρίζονταν τα λογισμικά αυτά είναι η ίδια η κυβέρνηση, ενώ και υπονόησε ότι εξυφαίνεται… σχέδιο φθοράς της.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε «τουλάχιστον παρανοϊκό να κατηγορείται η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να είναι ο στόχος των λογισμικών παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα φέρονται να παρακολουθούνται ελάχιστα στελέχη της αντιπολίτευσης». «Το σχέδιο φθοράς της Κυβέρνησης, μέσω τόνων πολιτικά τοξικής λάσπης, στο οποίο επενδύει ο κ. Τσίπρας για να ξεφύγει από το πολιτικό τέλμα, πέφτει στο κενό για άλλη μια φορά. Εξάλλου, με την λάσπη πρώτα λερώνονται όσοι την πιάνουν στα χέρια τους για να την εκτοξεύσουν» κατέληξε στην ανακοίνωση του ο κ. Οικονόμου.


Παράλληλα, σήμερα και πάντως μέσα στην εβδομάδα, θα τεθεί σε διαβούλευση για μόλις μία εβδομάδα, το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ που θα περιλαμβάνει και τη διάταξη για την καθολική απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών. Και αυτό, προκειμένου μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να έρθει προς ψήφιση στη βουλή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου