Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Ποιοι, για ποιο λόγο και για πόσο καιρό «άκουγαν» τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και οι μηνύσεις του Γιώργου Κύρτσου

Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι στις Βρυξέλλες αναφορικά με το σκάνδαλο του QatarGate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή, στα καθ’ ημάς, συνεχίζεται και το σήριαλ των τηλεφωνικών υποκλοπών που επηρεάζει το πολιτικό σκηνικό.

Τώρα, πόσο επηρεάζει, θα το δούμε στις εκλογές. Στη ΝΔ βλέποντας τις έρευνες, λένε, ότι δεν ενδιαφέρεται ο κόσμος αλλά από την άλλη, στο τέλος ο λογαριασμός έρχεται στο σύνολό του.

Η κόντρα πάνω σ’ αυτό το θέμα συνεχίζεται, αφού η αξιωματική αντιπολίτευση διαβλέπει προσπάθεια κλεισίματος της υπόθεσης μέσω της δικαιοσύνης αφού έτσι εκτιμά την πρωτοβουλία των δικαστών να ερωτηθεί επίσημα η ΕΥΠ, αν υπήρξε παρακολούθηση υπουργού και άλλων παραγόντων.

Δεν ξέρω, μπορεί να βιάζονται για συμπεράσματα στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ θα έπρεπε να περιμένουν να δουν το τι θα απαντήσει ο επικεφαλής της ΕΥΠ και μετά να τοποθετηθούν.

Η εκτίμηση που υπάρχει, είναι ότι κάποιοι προσπαθούν να θεμελιώσουν κατηγορία σε υπαλλήλους της υπηρεσίας προκειμένου να φύγει ο προβολέας από το Μέγαρο Μαξίμου.


Αυτά κι άλλα που θα δούμε στην πορεία – τα άλλα δηλαδή πιθανόν να είναι διάλογοι του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με στελέχη του υπουργείου – με επίκεντρο κρίσεις, ελαφρές, του υπουργού Άμυνας.

Έτσι λένε οι διαρροές. Δεν ξέρουμε αν αυτό ισχύει, αλλά αν έχουμε τέτοια δημοσιεύματα, εύλογα αναρωτιέται κάνεις, ποιοι, για ποιο λόγο και για πόσο καιρό άκουγαν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Αν, λέω αν, συνέβη κάτι τέτοιο, γεννιούνται σοβαρά ερωτήματα για θέματα που αφορούν την εθνική άμυνα της χώρας και δεν είναι μόνο οι πολιτικές επιπτώσεις οι οποίες μετράνε σε μία τέτοια περίπτωση. Είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό και αφορά την ασφάλεια της χώρας.


Σε όλα αυτά, να προσθέσετε και νομικές ενέργειες που μπορεί να επιβαρύνουν την όλη εικόνα, αφού όπως ακούω σύντομα ο ευρωβουλευτής – ανεξάρτητος πλέον – Γιώργος Κύρτσος προτίθεται να καταθέσει στις προσεχείς μέρες μηνύσεις επί συγκεκριμένων προσώπων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου