Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Κύπρος: Σήμερα η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Γεωργίου


Η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Γεώργιου πρόκειται να πραγματοποιηθεί, σήμερα (08/01), στις 16:00, στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, δίπλα από την Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ΡΙΚ, μετά την δοξολογία και την δέηση, ο Μακαριώτατος θα λάβει το αυτοκρατορικό σκήπτρο και θα ενδυθεί τον πορφυρούν μανδύα. Εν συνεχεία, θα αναγνώσει τον ενθρονιστήριο του λόγο και θα ακολουθήσουν προσφωνήσεις από εκπροσώπους Εκκλησιών.

Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου θα γίνει παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, καθώς και της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, Νίκης Κεραμέως, αλλά και Ιεραρχών από το σύνολο των ορθοδόξων εκκλησιών πλην της Ρωσίας.

Ακόμα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα εκπροσωπήσουν τρεις Ιεράρχες, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα. Επίσης, θα εκπροσωπηθούν ο Πάπας Φραγκίσκος, αλλά και το Παγκοσμιο Συμβουλίο Εκκλησιών.

Τέλος, στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Γεώργιου θα παραστούν τόσο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, όσο και η Πρόεδρος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου