Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

«Γαλάζιοι» τριγμοί για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Τις ζωηρές επιφυλάξεις του διατύπωσε ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης σχετικά με τις διατάξεις που ανοίγουν παράθυρο ιδιωτικοποίησης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) στο πολυνομοσχέδιο Σκρέκα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.


«Μια ρυθμιστική αρχή θα καλούνταν καθημερινά να σταθμίσει τα δύο αυτά αγαθά θέτοντας εν’ αμφιβόλω την αρχή της αντιπροσωπευτικότητας» επεσήμανε ο «γαλάζιος» βουλευτής κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου ενώ επέμεινε πως το Υπουργείο θα πρέπει να διατηρήσει την εποπτεία κι όχι η ρυθμιστική αρχή. Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε πως ενέργεια και ύδατα είναι δύο αγαθά που έχουν διαφορετικές εμπορικές προσεγγίσεις και «αλληλοσυγκρουόμενες στοχεύσεις».

Αξίζει να σημειωθεί πως το πολυνομοσχέδιο Σκρέκα επρόκειτο να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής αύριο Τρίτη σε μια συνεδρίαση. Ωστόσο, υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων τόσο «γαλάζιων» αυτοδιοικητικών όσο και περιβαλλοντικών οργανώσεων, το νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον νέο κοινοβουλευτικό προγραμματισμό, θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, συγκεκριμένα σε δυο συνεδριάσεις, Δευτέρα και Τρίτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου