Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Στην ουρά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ για μία υπουργική καρέκλα - Ταραχή στη ΝΔ

Τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά που έφερε η ΝΔ στις κάλπες της απλής αναλογικής και που όπως δείχνουν όλα θα επιβεβαιωθούν και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου δεν έχουν σοκάρει μόνο τους πολίτες και τα κόμματα, αλλά και τα στελέχη της ΝΔ, τα οποία αντιλαμβάνονται ότι πλέον οι συσχετισμοί μέσα στο κόμμα τους αλλάζουν γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι υποχρεωμένος να ακροβατεί ανάμεσα στους Σαμαρικούς, τους Καραμανλικούς, αλλά και στους δελφίνους.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας λυμένα τα χέρια του, μπορεί να φτιάξει ένα κυβερνητικό σχήμα έτσι όπως το θέλει αυτός, με τους ανθρώπους που θέλει, δίνοντας το δικό του στίγμα στο νέο κυβερνητικό σχήμα.


Οι πληροφορίες λένε ότι πολλά κορυφαία στελέχη αγωνιούν για το εάν θα βρίσκονται στο επόμενο εκλογικό σχήμα, καθώς βλέπουν πολλούς υποψηφίους μνηστήρες – έξω από τη ΝΔ- να δηλώνουν πίστη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με αφορμή το θέμα της Ροδόπης η Άννα Διαμαντοπούλου σε ανάρτησή της ανέφερε:


«πως οι δύο υποψήφιοι Μουσουλμάνοι βουλευτές θα μπορούσαν να δηλώσουν απλά ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές Έλληνες Μουσουλμάνοι που σέβονται το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συνθήκες. Και προσθέτει πως «το ότι «δεν μπορούν» είναι το κρίσιμο θέμα μας γιατί κρύβει πιθανότατα φόβο ή εντολή του Τουρκικού Προξενείου. Και αυτή είναι η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για την λειτουργία της επόμενης Βουλής».

Λίγη ώρα αργότερα ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης μίλησε για «οργανωμένες μεταφορές, μεταναστών μουσουλμάνων κυρίως από τη Γερμανία, προκειμένου να ψηφίσουν. Οι οποίοι είναι Έλληνες πολίτες, μετανάστες μουσουλμάνοι στη Γερμανία, όπως είναι και Έλληνες στη Γερμανία και όποτε θέλουν έρχονται».


Σε αυτή την πλειοδοσία εθνικοφροσύνης αλλά και πίστης στη γραμμή της ΝΔ ενεπλάκη και ο μέχρι πρότινος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος υποστήριξε ότι «ο μουσουλμάνος πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσέιν Ζειμπέκ ήταν -καθόλη τη διάρκεια της προηγούμενης κοινοβουλευτικής θητείας -ευθυγραμμισμένος με το τουρκικό προξενείο».

Με δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναφέρει στο πρόσφατο παρελθόν ότι θα αξιοποιήσει στην κυβέρνησή του στελέχη από αλλά κόμματα -όπως έκανε στο παρελθόν – παράγοντες της ΝΔ εμφανίζονται να αγωνιούν για το ποιο θα είναι το πολιτικό τους μέλλον.


Κανείς ωστόσο δεν τολμά να μιλήσει και να φανερώσει τις σκέψεις του, καθώς ήδη από την Πειραιώς υπάρχουν διαρροές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκνευρίζεται όταν ακούει ότι κάποιοι ράβουν κουστούμια για να αναλάβουν υπουργικές καρέκλες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου