Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Ο Μητσοτάκης στην εκδήλωση τιμής για τον Κώστα Σημίτη στις 6 Νοεμβρίου

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως αν γινόταν ψηφοφορία μεταξύ των μελών του πρώτο κόμμα θα έβγαινε το... ΠΑΣΟΚ.


Όχι βέβαια «οποιουδήποτε ΠΑΣΟΚ». Του ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη. Μεταξύ μας, μην το αποκλείεται να έβγαζε και... αυτοδυναμία.

Μετά από αυτά είναι δυνατόν να μην πάει ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση τιμής για τον Κώστα Σημίτη που διοργανώνεται με πρωτοβουλία πρωτίστως της Άννας Διαμαντοπούλου στις 6 Νοεμβρίου;


Μαζί του θα παραστούν και υπουργοί όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Γιώργος Φλωρίδης, η Λίνα Μενδώνη, Κυριάκος Πιερρακάκης- που υπήρξαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ- αλλά και οι Χρήστος Στυλιανίδης και Πάνος Τσακλόγλου, από τους βασικούς «εκσυγχρονιστές» της εποχής της διακυβέρνησης Σημίτη, αλλά και αρκετοί υφυπουργοί.

Με άλλα λόγια, αν χρειαστεί, το υπουργικό συμβούλιο στο περιθώριο της εκδήλωσης διαθέτει την απαρτία προκειμένου και να... συνεδριάσει.


Το ερώτημα είναι τι θα πράξει ο Νίκος Ανδρουλάκης (όπως σας έχουμε ενημερώσει όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν λάβει πρόσκληση) σε μια εκδήλωση που ενδεχομένως -και παρά τις περί του αντιθέτου προσπάθειες των διοργανωτών- «χρωματίσει» η παρουσία του πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης. Η εκτίμηση είναι πως δεν μπορεί να μην συμμετέχει.

Το δεύτερο ερώτημα είναι αν θα πάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης- αν και λίγο δύσκολο...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου