Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

ΝΔ: Δίνουν μάχη για τη Θεσσαλία - Χαμένη η Θεσσαλονίκη, μπροστά ο Αγγελούδης

Ο κόσμος κυριολεκτικά φλέγεται, αλλά ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του δαπανούν όλη τους την ενέργεια για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Για να εκλεγούν, δηλαδή, ο Κώστας Μπακογιάννης στον Δήμο της Αθήνας, ο Κ. Ζέρβας στη Θεσσαλονίκη και φυσικά ο Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία.


Το τελευταίο το θεωρούν θέμα «τιμής», για να μπορούν εκ των υστέρων να υποστηρίζουν ότι έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως – και πολιτικώς – δυνατό για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες. Γι αυτό και είναι πολύ πιθανό να επισκεφτεί για μία ακόμη φορά την περιοχή ο κ. Μητσοτάκης και δεν αποκλείεται και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής Ν. Χαρδαλιάς

Τη μάχη της Αθήνας δεν τη φοβούνται, καθώς, μπορεί ο Κώστας Μπακογιάννης να έχασε 31.122 σταυρούς από το 2019 και να προσήλθε στις κάλπες το μικρότερο ποσοστό πολιτών διαχρονικά, αλλά η διαφορά που τον χωρίζει από τον Χάρη Δούκα, δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί, αφού προσεγγίζει τις 25 ποσοστιαίες μονάδες.


«Όσοι μνημονεύουν το παράδειγμα της μάχης Ν. Κακλαμάνη – Γ. Καμίνη παραγνωρίζουν ότι τότε η μεταξύ τους διαφορά ήταν πολύ μικρότερη, ενώ ο πρώην υπουργός της ΝΔ είχε αποσπάσει σημαντικά λιγότερο ποσοστό στον πρώτο γύρο και αντιστοίχως ο κ. Καμίνης πολύ υψηλότερο από αυτό του κ. Δούκα» λένε οι δεξιοί και εκτιμούν ότι ακόμα και μετά τη συμφωνία κυρίων μεταξύ του τελευταίου και του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδη, η απόσταση δεν καλύπτεται.

Οπότε, το μόνο στο οποίο θα παιχθούν οι εντυπώσεις είναι τα ποσοστά τόσο του κ. Μπακογιάννη όσο και του κ. Δούκα. Οι πιο έμπειροι στο στρατόπεδο της ΝΔ θεωρούν κίνηση υψηλού ρίσκου τη σπουδή του δημάρχου να προτείνει τηλεοπτική μονομαχία με τον καθηγητή υποψήφιο, αν και δεν πιστεύουν ότι μπορεί να επιδράσει καταλυτικά στο αποτέλεσμα.


Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, πάλι, οι γαλάζιοι αρχίζουν και συμβιβάζονται με την ιδέα της ήττας του νυν δημάρχου και υποστηριζόμενου από τη ΝΔ Κ. Ζέρβα, ο οποίος, ήρθε μεν πρώτος, αλλά με χαμηλό ποσοστό και πολύ μικρή διαφορά 1520 ψήφων από τον Στ. Αγγελούδη, ο οποίος, ως ανεξάρτητη υποψηφιότητα μπορεί πιο εύκολα να κάνει τις αναγκαίες συμμαχίες του δεύτερου γύρου.

Παρ ότι για λόγους πολιτικού γοήτρου η κυβερνητική παράταξη δεν θέλει να χρεωθεί μία ήττα στη Θεσσαλονίκη, θεωρεί τον κ. Αγγελούδη μία όχι εχθρική περίπτωση και εκτιμά ότι αν κόψει το νήμα, η συνεννόηση δεν θα είναι ανέφικτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου