Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Ανακοινώνονται οι Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ - Το νέο πρόσωπο Κασσελάκη στον ΣΕΒ

Το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη θα δώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, παρουσιάζοντας σήμερα, εκτός απροόπτου, τους νέους Τομεάρχες του κόμματος. Λίγο πριν το μεσημέρι, στις 11, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συναντηθεί με το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν αναμένεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να ανακοινωθούν τα ονόματα των βουλευτών που θα αναλάβουν καθημερινά να ασκούν πίεση στα υπουργικά στελέχη.


Ο επόμενος σταθμός στην πολιτική ατζέντα του Στέφανου Κασσελάκη είναι οι ΗΠΑ, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σε λίγες ημέρες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για επίσημες επαφές με φορείς, παράγοντες της ομογένειας και Αμερικανούς αξιωματούχους. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ήδη προαναγγείλει από την Κύπρο το υπερατλαντικό του ταξίδι, αναδεικνύοντας, από την Μεγαλόνησο, τη σημασία που έχει στο ζήτημα του συντονισμού και της συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας η ελληνική ομογένεια.

«Στο θέμα του συντονισμού κάτι που είναι πολύ σημαντικό είναι η Ομογένεια. Η ελληνική Ομογένεια. Είναι κάτι το οποίο προσωπικά, αλλά και θεσμικά, θα προσπαθήσω να προωθήσω όταν επισκεφθώ την Αμερική» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη.


Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ θα τακτοποιήσει και προσωπικές του εκκρεμότητες ενόψει της μόνιμης εγκατάστασης του στην Ελλάδα και την αναμενόμενη εκπλήρωση την στρατιωτικών του υποχρεώσεων το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ο Κασσελάκης στον ΣΕΒ

Τις πολιτικές του «συντεταγμένες», άλλωστε, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας, χθες, στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του ΣΕΒ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περνάει στο επόμενο στάδιο της ιστορικής του πορείας. Εκείνο μιας Σύγχρονης Αριστεράς που δεν δαιμονοποιεί την λέξη “κεφάλαιο” αλλά τη βλέπει ως ένα χρήσιμο εργαλείο για ευημερία» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης… προσανατόλισε τα μέλη του ΣΕΒ στην κατεύθυνση του σύγχρονου προφίλ που επιθυμεί να διαμορφώσει για τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής. «Σε αυτό το νέο στάδιο της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ, θα στελεχώσω την ομάδα μου με ικανούς ανθρώπους, που προέρχονται από την εργασία και την οικονομία, που έχουν ενσυναίσθηση και καθαρά χέρια, και που θέλουν να προσφέρουν με ανιδιοτέλεια στον τόπο τους» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:«Για να γίνουμε μια σύγχρονη Ελλάδα της προόδου, οικονομικής και κοινωνικής». Απευθυνόμενος προς τα μέλη του ΣΕΒ τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σύμμαχος τους.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στην ΝΔ λέγοντας πως «εμείς δεν θα είμαστε η παράταξη του κεντρικού συντονισμού, όπως κάνει τώρα η ΝΔ με το λεγόμενο "επιτελικό κράτος” που μόνο σκοπό έχει να ελέγχει τη ροή του χρήματος σε κάθε δραστηριότητα». Και πρόσθεσε πως «εμείς θα είμαστε η παράταξη της αποκεντρωμένης ανάπτυξης για όλους. Σε αυτό το όραμα, έχετε στον ΣΥΡΙΖΑ έναν σύμμαχο, ο οποίος - ελπίζω πως σύντομα - θα κληθεί να αλλάξει τα κακώς κείμενα και τις παθογένειες που ταλανίζουν την πατρίδα μας», υπογράμμισε με έμφαση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου