Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Φοιτητικές εκλογές 2024: Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές - Χωρίς παράταξη ο ΣΥΡΙΖΑ

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Τετάρτη 22 Μαϊου οι φοιτητές για να ψηφίσουν στις σχολές τους από τις 7 πμ έως τις 7 μμ, χωρίς, ωστόσο αυτό να είναι δεσμευτικό, καθώς ενδέχεται να υπάρχει διαφορετική πρόβλεψη από τους συλλόγους.

Στην Πάτρα, για παράδειγμα, σύμφωνα με τα «Φοιτητικά Νέα», η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει από τις 08:00 έως τις 20:00.


Ύστερα από απόφαση του διαπαραταξιακού συμβουλίου των φοιτητών, την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, έτσι ώστε η εκλογική διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά και να διευκολυνθεί η συμμετοχή των φοιτητών.

Επανεκκίνηση των μαθημάτων στα αμφιθέατρα θα γίνει αφού ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων.
Πώς θα ψηφίσουν οι φοιτητές

Προκειμένου να μπορεί ένας φοιτητής να ψηφίσει, θα πρέπει να επιδεικνύει στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Μόνο με πάσο ή φοιτητική ταυτότητα, απαγορεύεται η συμμετοχή στις εκλογές.

Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής δεν έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα - αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης – παρέχεται η δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκλογές μόνο με βεβαίωση, που θα του χορηγηθεί από την γραμματεία του τμήματος, ύστερα από σχετικό έλεγχο της καρτέλας του φοιτητή στις Γραμματείες.

Οι αίθουσες, που θα λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα για τις φοιτητικές εκλογές, θα πρέπει να έχουν ήδη ανακοινωθεί από το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου δύο μέρες περίπου πριν τις φοιτητικές εκλογές.
Χωρίς παράταξη ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατεβάζει παράταξη στις φοιτητικές εκλογές παρά μόνο στο Πολιτικό της Νομικής γεγονός που μαρτυρά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έξι μήνες μετά τη διάσπαση του, αδυνατεί να αποκτήσει δομή σε μαζικούς χώρους.


Η Νέα Αριστερά από πλευράς της κατεβάζει σχήμα (Δίκτυο) σε 71 σχολές σε ολόκληρη τη χώρα
ΠΚΣ: Σχέδιο νοθείας από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Στο μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας κάνοντας λόγω για σχέδιο νοθείας από την πλευρά της γάλαζιας παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταγγελία των υποψηφίων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ.: Το σχέδιο νοθείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και αλλοίωσης του αποτελέσματος των φοιτητικών εκλογών δε θα περάσει Έναρξη αιτήσεων σπουδών (2024-2025) στο ΕΑΠ Μεταπτυχιακές Υποτροφίες 2024-2025 ύψους 20.000 χιλιάδων ευρώ / Έναρξη Αιτήσεων Διεκδίκησε Ηγετικό ρόλο στον Τομέα της Υγείας: Το Μεταπτυχιακό που σου δίνει τα εφόδια με 75% εξ αποστάσεως εκπαίδευση / ΑΙΤΗΣΕΙΣ Η παράταξη της ΝΔ, λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι φοιτητικές εκλογές, επιδιώκει να τις υπονομεύσει και στήνει σκηνικό νοθείας βλέποντας ότι και αύριο δεκάδες χιλιάδες φοιτητές ετοιμάζονται να την τιμωρήσουν με τη μαζική τους συμμετοχή! Αναφέρουμε ενδεικτικά: - Στους Φοιτητικούς Συλλόγους της Χίου, στελέχη της ΔΑΠ επιδιώκουν να αποκλείσουν τη συμμετοχή του ψηφοδελτίου της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. - Στον Φοιτητικό Σύλλογο της Σχολής Οικονομικών Επιστημών στην Κοζάνη η ΔΑΠ επεδίωξε με επίσημη πρόταση να καταμετρηθούν και να προστεθούν τα «λευκά» ψηφοδέλτια στη δύναμη της πρώτης παράταξης. - Στον Φοιτητικό Σύλλογο Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΕΚΠΑ η ΔΑΠ ψήφισε εκλογικό κανονισμό που ορίζει τη «δυνατότητα να ψηφίζουν εκτός παραβάν μετά από απόφαση της εκλογικής επιτροπής»! 

- Στον Φοιτητικό Σύλλογο Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ στέλεχος της ΔΑΠ παρέλαβε τις λίστες – μητρώο της σχολής από τη γραμματεία της σχολής χωρίς απόφαση συλλόγου και τις πήγε σπίτι του για πάνω από ένα 24ωρο! - Στο ΠΑΜΑΚ η ΔΑΠ πρότεινε οι φοιτητές να ψηφίζουν χωρίς ταυτότητα και οι εφορευτικές επιτροπές να αποφασίζουν κατά πλειοψηφία μόνο με στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. - Στον Φοιτητικό Σύλλογο Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης η ΔΑΠ όρισε εφορευτική επιτροπή με την πλειοψηφία να αποτελείται από στελέχη της ΟΝΝΕΔ και δεν ορίστηκε εκλογικός κανονισμός για το ποιοι θα έχουν δικαίωμα ψήφου. 

- Στον Φοιτητικό Σύλλογο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών επιδιώκουν να αποκλείσουν το δικαίωμα ψήφου από ένα ολόκληρο έτος συγκεκριμένου τμήματος. Οι φοιτητές με τη μαζική τους συμμετοχή θα υπερασπιστούν τις συλλογικές δημοκρατικές τους διαδικασίες και τους συλλόγους τους! Με την ενίσχυση της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. θα δώσουν ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση και την παράταξή της στα Πανεπιστήμια, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ! Όλοι αύριο συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές! Η φωνή των φοιτητών θα ακουστεί δυνατά, όσο και αν δεν το θέλει η ΝΔ και η ΔΑΠ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου