Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδιασε λεωφορείο του ΟΑΣΘ στη μέση του δρόμου

Στις φλόγες τυλίχθηκε αστικό λεωφορείο καθώς κινούταν στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, μετά την γέφυρα της Περραιβού, στο ρεύμα προς δυτικά. Ευτυχώς δεν μετέφερε επιβάτες και ο οδηγός κατάφερε να εγκαταλείψει εγκαίρως το λεωφορείο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς -που πιθανολογείται ότι οφείλεται σε μηχανική βλάβη- επιχείρησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Για το λόγο αυτό η Τροχαία διέκοψε για λίγη ώρα την κυκλοφορία των οχημάτων από τον κόμβο της Πυλαίας.

Στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ αναφέρει:


«Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα, στις 9.25 το πρωί, σε μισθωμένο λεωφορείο του ΟΑΣΘ, το οποίο κινούνταν επί της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς τα δυτικά και κατευθυνόταν στο αμαξοστάσιο του Οργανισμού στη Σταυρούπολη.




Στο λεωφορείο, το οποίο ήταν εκτός υπηρεσίας, δεν επέβαιναν επιβάτες ενώ ο οδηγός, επιδεικνύοντας άριστα αντανακλαστικά, ακινητοποίησε το όχημα, ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά χρησιμοποιώντας τους πυροσβεστήρες του οχήματος. Ωστόσο η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλη έκταση, καίγοντας ολοσχερώς το λεωφορείο.


Ο ΟΑΣΘ, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα διερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου