Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» ξεκινά - Δείτε το λογότυπο και το σύνθημα

Ξεκινά τη δράση και την διαδρομή του το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα με τη «Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» μια σημαντική εκδήλωση με υψηλούς και διακεκριμένους καλεσμένους που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών την Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιουνίου.

Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα το λογότυπο του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα μέσα από ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media. Στο βίντεο της παρουσίασης του λογοτύπου φαίνεται πώς εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί του «την σύνθεση και τη δυναμική αποτύπωσή του μέσα από τα σύμβολα της ισότητας και του κίονα αλλά και την εναλλαγή συγκεκριμένων λέξεων που νοηματοδοτούν τους στόχους του Ινστιτούτου».


Τα στελέχη του Ινστιτούτου επισημαίνουν ότι ο κίονας είναι σύμβολο δύναμης και μέτρου στην αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική. Δεν στηρίζει απλώς δομές, αλλά αξίες. Συμβολίζει τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας ως ευρωπαϊκού πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Διεθνής ρόλος που συνδέεται με την προάσπιση του διεθνούς δικαίου, τη Συμφωνία των Πρεσπών και την προσπάθεια για ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα αναδεικνύεται το σήμα «ίσον» που συμβολίζει την ισότητα και τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα, απέναντι σε κάθε μορφής ανισότητες και διακρίσεις. Κάτω από το σήμα εναλλάσσεται το μήνυμα του Ινστιτούτου για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση ενός μέλλοντος που δεν μπορεί παρά να είναι κοινό: τόσο ως προς τις προκλήσεις και κρίσεις που αντιμετωπίζουν, όσο και ως προς τις προοπτικές και προσδοκίες τους. Ένα μέλλον που διαμορφώνουμε, μαζί.

Οι λέξεις είναι συγκεκριμένες: Διεκδικώντας, σχεδιάζοντας,προστατεύοντας,οικοδομώντας, αναπτύσσοντας, καλλιεργώντας, αποφασίζοντας. Και το λογότυπο «κλειδώνει» με το μήνυμα: Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα - Διαμορφώνοντας το Κοινό μας Μέλλον. Το σήμα και μήνυμα του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα είναι δυναμικό: Στη βάση μιας σταθερής κληρονομιάς αξιών, απέναντι στον πόλεμο, στον εθνικισμό, στις ανισότητες, στις διακρίσεις, διαμορφώνουμε το κοινό μας μέλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου