Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Στέφανος Κασσελάκης : «Σε όποιον δεν αρέσει, να φύγει από το κόμμα - Τέλος είπα, τέλος»

«Τινάχτηκε» η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια σειρά από ζητήματα που τέθηκαν από μέλη του οργάνου στον δρόμο για το Συνέδριο του κόμματος, προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος έδειξε την «πόρτα της εξόδου» σε κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, λέγοντας πως «σε όποιον δεν αρέσει, να φύγει από το κόμμα. Τέλος, είπα, τέλος».


Οι πληροφορίες αναφέρουν πως από κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου (Σωκράτης Φάμελλος, Όλγα Γεροβασίλη, Γιάννης Ραγκούσης) τέθηκαν προβληματισμοί για το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς το συνέδριο χωρίς να υπάρχει εισήγηση για τις αλλαγές, ενώ επισημάνθηκε πως αρχίζει μια δημόσια διαβούλευση χωρίς να υπάρχει πλαίσιο συζήτησης.

Παράλληλα, σημειώθηκε – κατά τη συνεδρίαση του οργάνου – το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα του προσυνεδριακού διαλόγου για τόσο σημαντικά ζητήματα όπως είναι οι καταστατικές αλλαγές. Τέθηκε, επίσης, το ζήτημα πως δεν συνηθίζεται στις διαδικασίες ενός κόμματος να ορίζονται στις ίδιες ημερομηνίες διαδικασίες άλλου κόμματος όπως έχει συμβεί με το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που έχει προγραμματιστεί το Σαββατοκύριακο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.


Ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρενέβη στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιείτο διαδικτυακά, και σε έντονο τόνο διεμήνυσε πως «όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου, να σηκωθεί να φύγει», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Ο Νίκος Παππάς κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να ανακαλέσει, γεγονός που δεν συνέβη και οδήγησε στην αποχώρηση 8 μελών της Πολιτικής Γραμματείας από τη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου