Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Κάλπες για εκλογή αρχηγού ζήτησε ο Πολάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Την προσφυγή στις κάλπες ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Πολακης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση είναι σε εξέλιξη, καθώς άρχισε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και ουσιαστικά αποτελεί το pre game της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο.


Στο φόντο της νέας εσωκομματικής διαμάχης βρίσκονται οι σαρωτικές καταστατικές αλλαγές που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο.

Ριζικές αλλαγές που «σήκωσαν κύμα» αναβρασμού (και) εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, όπως σημειωνόταν στους διαδρόμους της Βουλής με κυρίαρχα ζητήματα τόσο την καθιέρωση ασυμβίβαστου για τους βουλευτές, αλλά και για την πρόταση περί της αλλαγής του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή η πλευρά της ηγεσίας και η Κουμουνδούρου διαμηνύουν πως όποιος θέλει μπορεί να αμφισβητήσει τον Στέφανο Κασσελάκη επίσημα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Στο ίδιο φόντο βρίσκεται και η επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό καθώς παρά την επανένταξη του ο Παύλος Πολάκης δεν δείχνει διατεθειμένος να κατεβάσει τους τόνους της σκληρής κριτικής του απέναντι στην ηγεσία του κόμματος, κρατώντας, ωστόσο, κλειστά τα χαρτιά του για τις επόμενες κινήσεις του. Την ίδια ώρα η πλευρά των «87» ζυγίζει όλα τα δεδομένα και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την τελευταία στιγμή πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου