Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Συμφωνία - σωσίβιο για Ελλάδα και ευρώ

Πακέτο διάσωσης 158,6 δισ. ευρώ αποφασίστηκε για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες. Η συμφωνία-σωσίβιο περιλαμβάνει μείωση επιτοκίου και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής

Ο Γ. Παπανδρέου με τον Χ. Βαν Ρομπάι και τον Ζ. Μπαρόζο, μετά τις ανακοινώσεις για την ιστορική συμφωνία των ηγετών της Ευρωζώνης Ο Γ. Παπανδρέου με τον Χ. Βαν Ρομπάι και τον Ζ. Μπαρόζο, μετά τις ανακοινώσεις για την ιστορική συμφωνία των ηγετών της Ευρωζώνης

Ιστορικής σημασίας είναι η χθεσινή απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης, καθώς αφενός επιτυγχάνεται σημαντική μείωση και διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας και αφετέρου μπαίνει φρένο στη μετακύλιση της κρίσης, με αποτέλεσμα να προασπίζεται το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
Η βαθιά ανάσα που δίνεται στη χώρα μας για την εξυπηρέτηση του χρέους υποστηρίζεται από ένα νέο πακέτο ύψους 158,6 δισ. ευρώ.
Εξ αυτών τα 109 δισ. ευρώ αφορούν δανεισμό από την Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (60 δισ. νέα δάνεια και 49 δισ. από τα παλιά δάνεια που υπολείπονται προς εκταμίευση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου