Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Το πλήρες κείμενο της απόφασης για την Ελληνική βοήθεια


Η λεγόμενη "επιλεκτική χρεοκοπία" έφτασε για τη χώρα μας,η οποία θα μας δώσει 160 δισεκατομμύρια ευρώ  συνολικά. Οι ευρωπαίοι ηγέτες χαρακτήρισαν "ιστορική" την απόφαση αυτή, αφού για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται η κρίση του χρέους στην Ελλάδα και θέτει τις βάσεις για τη στήριξη του κοινού ευρώπαϊκού νομίσματος.
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ έχει ως εξής:
“Επιβεβαιώνουμε εκ νέου τη δέσμευσή μας υπέρ του ευρώ, καθώς και ότι θα καταβάλουμε κάθε αναγκαία προσπάθεια προκειμένου να διασφαλισθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της, καθώς και των κρατών - μελών της. Επαναλαμβάνουμε επίσης, ότι είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε τη σύγκλιση, την ανταγωνιστικότητα και τη διακυβέρνηση εντός της ζώνης του ευρώ.

Από τις απαρχές της κρίσης του δημόσιου χρέους, ελήφθησαν σημαντικά μέτρα με στόχο τη σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ, τη μεταρρύθμιση των κανόνων και την εκπόνηση νέων εργαλείων σταθεροποίησης. Η ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ ακολουθεί ικανοποιητικούς ρυθμούς και το κοινό νόμισμα της Ευρώπης στηρίζεται σε υγιή βασικά οικονομικά μεγέθη. Αλλά οι προκλήσεις που παρουσιάζονται υπογραμμίζουν την ανάγκη για μέτρα μεγαλύτερης εμβέλειας.
Εδώ το πλήρες κείμενο της απόφασης απο το DigitalCrete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου