Στόχος του ευρωπαϊκού έργου RoleMak (Reinforce Organic Electronics Research Potential in Kentriki Makedonia), ύψους 2,74 εκατομμυρίων ευρώ, είναι η ανάπτυξη των οργανικών ηλεκτρονικών που έχουν εφαρμογές σε φωτοβολταϊκά, λάμπες φωτισμού, ακόμα και σε υφάσματα για την παραγωγή ενέργειας.
Στο έργο, που αναμένεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο, συμμετέχουν πολλά από τα εργαστήρια του τμήματος φυσικής, με επιστημονικά υπεύθυνο τον καθηγητή Στέργιο Λογοθετίδη, διευθυντή του Εργαστηρίου Λεπτών Υμενίων -Νανοσυστημάτων & Νανομετρολογίας.
«Το πρόγραμμα προβλέπει τον εξοπλισμό του Εργαστηρίου, με όργανα κόστους ενός εκατομμυρίου ευρώ, όπως και τη συνεργασία των καλύτερων, στο είδος τους, επιστημόνων από την ΕΕ, οι οποίοι θα παραμείνουν από 4 έως 18 μήνες στο ΑΠΘ.
Αντίστοιχα, προσωπικό του Εργαστηρίου θα μεταβεί στα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα οργανικών ηλεκτρονικών της Ευρώπης, προκειμένου να αποκτήσει εξειδίκευση στις νέες τεχνικές», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λογοθετίδης.
Επιπλέον, θα διοργανωθούν συνέδρια και ημερίδες με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στα οργανικά ηλεκτρονικά και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργούνται newpost
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου