Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Πρόκριση στο παρα πέντε για την ΑΕΚ


Η «ένωση» ήρθε ισοπαλία 1-1 με την Ντιναμό Τιφλίδας με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στην παράταση και πιο συγκεκριμένα στο 113ο λεπτό, όταν ο Λεονάρντο εκτέλεσε εύστοχα χτύπημα πέναλτι.
Το σκορ για την Ντιναμό άνοιξε ο Κοσκλάτζε, μόλις στο 2ο λεπτό του παιχνιδιού.
Το 1-1 σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα, στέλνει την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, στην.....
αυριανή κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.
Το πλεονέκτημα της ΑΕΚ αποδείχθηκε... θεωρητικό, αφού το ματς στο «Μπόρις Παϊχάτζε» ουσιαστικά ξεκίνησε από ισοπαλία! Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Κοσκάτζε μπήκε στην περιοχή, σούταρε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Κωνσταντόπουλου. Το 1-0 του ΟΑΚΑ είχε διαγραφεί και το σοκ ήταν σοβαρό για την «ένωση».
Η ελληνική ομάδα δυσκολεύθηκε να συνέλθει, έχασε όλο το πρώτο ημίχρονο και άρχισε να «αφυπνίζεται» μετά το 60΄ και αφού ο Αραμπατζής (αντικατέστησε τον τραυματία Κωνσταντόπουλο στο 36΄) είχε σώσει σίγουρο γκολ σε κεφαλιά του Αλβάρο, στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου.
Στο 76΄ από σέντρα του Λεονάρντο ο Γκούντγιονσεν έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Μεγάλη ευκαιρία, όπως και αυτή του 78ου λεπτού με τον Λεονάρντο να σουτάρει και τον Λόρια να αποκρούει δύσκολα. Στο 85΄ ο Χοσέ Κάρλος προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την έξοχη κεφαλιά-ασίστ του Γκούντγιονσεν, αλλά ο Λόρια δήλωσε και πάλι "παρών" κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.
Εκεί, η διαφορά της ΑΕΚ από πλευράς φυσικής κατάστασης ήταν εμφανής. Οι παίκτες του Χιμένεθ έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι, όμως δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρία. Ωστόσο, στο 110΄ ο Γκούντγιονσεν βγήκε τετ-α-τετ με τον Λόρια, ο Κακουμπάδα τον «κλάδεψε» και το πέναλτι ήλθε μαζί με την αποβολή του Γεωργιανού μπακ. Ο Λεονάρντο ανέλαβε την εκτέλεση και ψύχραιμα διαμόρφωσε το 1-1, στέλνοντας την ομάδα του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
 
 
Ντιναμό Τιφλίδας - ΑΕΚ 1-1 (1-2 σύνολο)
Διαιτητής: Ντάρκο Τσέφεριν (Σλοβενία)
Κίτρινες: Αλβαρο, Κακουμπάβα, Σίσκο - Καλά, Χοσέ Κάρλος, Μάκος, Καράμπελας, Γκούντγιονσεν
Κόκκινη: Κακουμπάβα (110΄)
ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ (Άλεξ Γκαρθία): Λόρια, Τομασβίλι, Κοσκάτζε (79΄ Ζιγκαουρί), Αλβάρο, Οντιγκάτζε, Γιάγκουε, Ρομπερτίνιο (74΄ Κάρλες Κότο), Ρεκβιασβίλι, Κακουμπάβα, Σίσκο (105΄ Κακελισβίλι), Κβεκβεσκίρι
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος (36΄ λ.τρ. Αραμπατζής), Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Γεωργέας, Μάκος, Γκέντσογλου, Λαγός (106΄ Καφές), Γκούντγιονσεν, Κάρλος, Λυμπερόπουλος (63΄ Λεονάρντο)     newbomp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου