Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Μέρκελ: Η Γερμανία θέλει ισχυρή Ελλάδα εντός ευρωζώνης




Τη στήριξή της στην Ελλάδα παρείχε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
«Η Γερμανία θέλει μια ισχυρή Ελλάδα εντός ευρωζώνης και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να πετύχουμε αυτό το σκοπό» τόνισε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι οι σημερινές επαφές του πρωθυπουργού έδειξαν ότι δεν είναι μόνον η γερμανική κυβέρνηση, αλλά και τα συνδικάτα και οι βιομήχανοι που θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα.

Βέβαια, η γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε τη χώρα μας να αναλάβει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και επανέλαβε την θέση της περί κοινής προσέγγισης στην οικονομική πολιτική της ευρωζώνης.
Πέραν των θυσιών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η Μέρκελ έδωσε έμφαση και στο αναπτυξιακό σκέλος, ενώ παραδέχθηκε ότι οι Έλληνες έχουν αναλάβει μεγάλο βάρος.
Επίσης, εμφανίστηκε αισιόδοξη για την ψήφιση της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, παρά τις αντιδράσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της, "Ζούμε μια δύσκολη κατάσταση σε αχαρτογράφητα νερά. Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτό που πρέπει για να μπούμε σε κλίμα σιγουριάς και ασφάλειας", δήλωσε.
Στόχος της κυβέρνησης, επανέλαβε, είναι να υπάρξουν πρωτογενή ελλείμματα από το 2012.  Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να δείξουν οι ευρωπαίοι εταίροι τη στήριξή τους στην Ελλάδα
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου