Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Μ. Καρχιμάκης: Πάγια θέση μου η δημοσιοποίηση πόθεν έσχες


Άπάντηση στην κριτική που έχει δεχθεί με αφορμή το αίτημά του για δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου έδωσε σήμερα ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.
Υπενθυμίζεται πως χθες κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Καρχιμάκης δέχθηκε πυρά τόσο από την αξιωματική αντιπολίτευση όσο και εκ των έσω[Βλέπε άρθρο] , για την παρέμβασή του αυτήν όσον αφορά την καθυστέρηση έκδοσης των σχολικών βιβλίων.
«Αποτελεί πάγια θέση μου η δημοσιοποίηση και του "πόθεν" και του "έσχες" όλων των δημόσιων λειτουργών και φυσικά των δικαστικών», σημείωσε σήμερα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε πως «η καθαρότητα στην απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων όλων των δημόσιων λειτουργών είναι απαίτηση της κοινωνίας μας και είναι μια απαίτηση που έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη στους θεσμούς».
«Αυτοί που αντιδρούν, τι ακριβώς θέλουν; Να μην υπάρχει πόθεν έσχες; Ή να υπάρχει και να είναι κρυφό; Θέλουν ή δεν θέλουν να δημοσιοποιείται το πόθεν έσχες όλων των δημόσιων λειτουργών;», διερωτήθηκε ο κ. Καρχιμάκης.
«Τα περί εκφοβισμού και εκβιασμού, δεν με αφορούν. Το αίτημα για διαφάνεια, δεν εμπεριέχει ούτε εκφοβισμό, ούτε εκβιασμό, ειδικά για όσους δεν έχουν να κρύψουν τίποτα», κατέληξε.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου