Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Γερμανικές επενδύσεις προσπαθεί να προσελκύσει η Θεσσαλονίκη


Το χρήμα Γερμανών επιχειρηματιών προσπαθεί η προσελκύσει η Θεσσαλονίκη, μέσω επενδύσεων στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας. Προβλέπεται να δοθούν και εκτάσεις, ανατολικά της πόλης, στις γερμανικές επιχειρήσεις που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον
Οι συζητήσεις μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας σε κυβερνητικό επίπεδο προβλέπουν επενδύσεις Γερμανών επιχειρηματιών και στη Θεσσαλονίκη, ενταγμένες στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας.
Όπως διαβάζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Ημερησία", θα μπορούσαν να εγκατασταθούν στην περιοχή γερμανικές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, αξιοποιώντας τη Θεσσαλονίκη και ως γέφυρα προς τις χώρες των Βαλκανίων.
Οι συζητήσεις, μάλιστα, για την προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων φέρεται να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, καθώς στο δημοσίευμα αναφέρεται πως το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ήδη συζητήσει το θέμα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να παραχωρηθούν και εκτάσεις σε γερμανικές επιχειρήσεις που θα ενδιαφερθούν στον ανατολικό τομέα της Θεσσαλονίκης.
Στο δημοσίευμα τονίζεται ακόμη πως το σχέδιο νόμου «Κίνητρα Προσέλκυσης και Εγκατάστασης Επιχειρήσεων στη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης», δόθηκε στη δημοσιότητα και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. 

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου