Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Παρέμβαση Σαλαγκούδη για τη ΔΕΠΘΕ Σύμφωνα με την δημοτική σύμβουλο Ανθή Σαλαγκούδη, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΘΕ έχουν ήδη υποστεί μειώσεις αποδοχών που φτάνουν στο 35%


Picture 0 for Παρέμβαση Σαλαγκούδη για τη ΔΕΠΘΕ
Σχέδιο απολύσεων 110 εργαζομένων στην Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης και Θεάματος(TV 100 και FM 100), το οποίο επεξεργάζεται η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης κατήγγειλε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας» Ανθή Σαλαγκούδη. Όπως ανέφερε κατά την παρέμβασή της στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, «σύμφωνα με τη μελέτη βιωσιμότητας και το business plan προβλεπόταν πως το προσωπικό των δημοτικών μέσων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 120 άτομα από περίπου 160». Σημείωσε, ότι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο σχεδιασμός, άλλαξε και τελικά στη Δημοτική Εταιρία
Πληροφόρησης και Θεάματος του δήμου Θεσσαλονίκης δεν προβλέπεται να μείνουν περισσότεροι από 60 εργαζόμενοι».
Η κυρία Σαλαγκούδη στην παρέμβασή της ζήτησε να μάθει κατά πόσο αληθεύουν τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία βρίσκεται υπό επεξεργασία πρόγραμμα εφεδρείας, τόσο για το σύνολο των εργαζομένων στο δήμο όσο και για την Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης. «Αληθεύουν όντως αυτά τα δημοσιεύματα που μιλάνε για 110 απολύσεις ατόμων από τη ΔΕΠΘΕ; Κι αν ναι, έχετε ετοιμάσει το οργανόγραμμα που προβλέπει αυτές τις απολύσεις ή αυτό θα συμβεί κατά τη δική σας βούληση» ρώτησε η κυρία Σαλαγκούδη.
Σύμφωνα με την δημοτική σύμβουλο, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΘΕ έχουν ήδη υποστεί μειώσεις αποδοχών που φτάνουν στο 35% και οι δημοσιογράφοι συγκεκριμένα ασκούν το έργο τους σε συνθήκες που δεν επιτρέπουν καμιά περαιτέρω συρρίκνωση.
«Ως δημοσιογράφος, γνωρίζω πολύ καλά ότι μειώνοντας περαιτέρω το ανθρώπινο δυναμικό, που στελεχώνει τα δημοτικά μέσα, τόσο σε επίπεδο τεχνικών όσο και σε δημοσιογράφων, το κανάλι και το ραδιόφωνο θα περιοριστούν αναγκαστικά στην κάλυψη αποκλειστικά των ζητημάτων της κεντρικής πολιτικής σκηνής, όπως κάνουν και τα περισσότερα αθηναϊκά κανάλια, εις βάρος της περιφέρειας. Με αυτό τον τρόπο πολύ απλά ακυρώνεται και ο στόχος, που καλούνται να εκπληρώσουν τα δημοτικά μέσα και τον οποίο ευαγγελιζόταν η νέα δημοτική αρχή όταν ανέλαβε τα καθήκοντα της: την ενίσχυση του σχήματος της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ανεξάρτητης φωνής της κοινωνίας που εκπροσωπεί» υπογράμμισε.
voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου