Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Κρίση χρέους: Όλα κρίνονται στο Βερολίνο


Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στο Βερολίνο, όπου αύριο θα έχουν καθοριστική συνάντηση η Γερμανίδα καγκελάριος κ.Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί για την κρίση χρέους που πλήττει την Ελλάδα και απειλεί ολόκληρη την Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με όλες τις μέχρι στιγμής ενδείξεις η κ. Μέρκελ επεξεργάζεται σχέδιο για «κούρεμα» της τάξης του 50% στο ελληνικό χρέος, εξετάζοντας παράλληλα τις παραμέτρους εκείνες, που δεν θα επιτρέψουν η αναδιάρθρωση αυτή να αποτελέσει πιστωτικό γεγονός για τη χώρα μας.

Δημοσιεύματα του τύπου αναφέρουν, πως δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αύριο θα βρίσκεται στο Άγιο Όρος να κληθεί από Μέρκελ- Σαρκοζί για μια έκτακτη συνάντηση.
Στη συνάντηση του Βερολίνου θα συζητηθεί και ο τρόπος χρηματοδότησης των τραπεζών, θέμα που διχάζει Γερμανία και Γαλλία.
Το Βερολίνο υποστηρίζει πως οι τράπεζες θα πρέπει να στραφούν στα κράτη τους, ενώ το Παρίσι προτείνει μια πανευρωπαϊκή βοήθεια.
Το μεσημέρι ο κ. Σαρκοζί είχε στη Γαλλική πρωτεύουσα ωριαία συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ.
Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις ενώ η γαλλική προεδρία είχε αναφέρει πως αντικείμενο των συνομιλιών θα ήταν η προετοιμασία της συνόδου κορυφής της G20 στις Κάννες στις 3 και 4 Νοεμβρίου, αλλά και η κατάσταση στην Ευρωζώνη.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου