Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Κουβέλης: «Το κείμενο των "3" φανερώνει το βαθύ ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ»


  
Κουβέλης:  «Το κείμενο των
Το άρθρο –παρέμβαση των Ανδρέα Λοβέρδου, Άννας Διαμαντοπούλου και Γιάννη Ραγκούση, δείχνει το βαθύ ρήγμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, οι τρεις υπουργοί ετοιμάζονται για την  «ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ»


Το άρθρο των «τριών» σύμφωνα με τον κ Κουβέλη «δείχνει το βαθύ ρήγμα που υπάρχει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με πολύ σημαντική και κρίσιμη την έκφραση αυτού του ρήγματος στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Διότι τα όσα διαλαμβάνει αυτό το κείμενο των τριών υπουργών είναι εξαιρετικά βαριά σε ό, τι αφορά το πολιτικό τους μέγεθος και ιδιαίτερα όταν αναφέρονται στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Εξάλλου, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί , και παρά το γεγονός ότι «υπάρχουν αντιδράσεις κάποιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, εν τέλει θα εξασφαλιστεί, όπως θέλει, η κυβέρνηση, η δυνατή πλειοψηφία. Αν όχι των 154, δεν θα τεθεί θέμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, με την έννοια ότι θα έχει τον αριθμό των 150+1 βουλευτών».

Τέλος, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, υπογράμμισε ότι το κόμμα του δεν θα συμμετείχε σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας διότι  «η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε όποιο σχήμα προβλέπει προγραμματικές συμφωνίες, συγκλίσεις και ιδεολογικές συμπτώσεις. Στην προκειμένη περίπτωση είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν αυτά και θα αποτελούσαν ασκήσεις επί χάρτου χωρίς τη συνδρομή των προϋποθέσεων αυτών για την όποια συμμετοχή στο όποιο συνεργατικό κυβερνητικό σχήμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου