Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Αναθερμαίνεται το θέμα των επενδύσεων. Με τον Εμίρη του Κατάρ συναντάται ο πρωθυπουργός


Με τον Εμίρη  του Κατάρ σεΐχη Hamad Bin Khalifa Al Thani, και τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Εμιράτου, σεΐχη Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al Thani, θα συναντηθεί αργότερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Μια συνάντηση που  σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πραγματοποιείται στο πλαίσιο της υπογραφής επενδυτικής συμφωνίας, στην οποία αναμένεται να προχωρήσει το Κατάρ στην χώρα μας.


Πρόκειται, όπως όλα  δείχνουν, για επενδυτική συμμετοχή του Εμιράτου στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στη γειτονική Βουλγαρία. Η συγκεκριμένη επένδυση αναθερμαίνεται έπειτα από την πρόσφατη έγκριση περιβαλλοντικών όρων που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο που έχει ανακοινωθεί η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" θα προχωρήσει σε επένδυση 1,3 δισ. ευρώ που θα δώσει απασχόληση σε 1.800 εργαζομένους αρχικώς στα μεταλλεία Κασσάνδρας της Χαλκιδικής.

Σε κάθε περίπτωση  η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ηγέτη του Κατάρ θεωρείται  ιδιαίτερης σημασίας, καθώς ανοίγει εκ νέου έναν κύκλο «αναθέρμανσης» των άμεσων επενδύσεων στη χώρα μας.



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου