Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Μάχιμους θα κάνει και πάλι τους εφέδρους η ΝΔ

Μάχιμους θα κάνει και πάλι τους εφέδρους η ΝΔ
Να αποκαταστήσει την αδικία της εργασιακής εφεδρείας στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία αναλάβει ύστερα από εκλογές τα ηνία της χώρας μελετά τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.

Μάλιστα αναμένεται να είναι μία από τις σημαντικότερες εξαγγελίες που θα κάνει επίσημα, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της αντιπολιτευτικής τακτικής, ύστερα και από τη δημοσιοποίηση των προτάσεων που έκανε την περασμένη Πέμπτη ο στενός συνεργάτης του Χρύσανθος Λαζαρίδης. 


Οπως είπε, ο συνδυασμός της εφεδρείας με το πάγωμα των προσλήψεων θα αποφέρει περισσότερα από 11 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια, σε σύγκριση με την πρόταση της κυβέρνησης που θα μειώσει το έλλειμμα μόλις κατά 9 δισ. ευρώ με χιλιάδες απολύσεις.

Η Ν.Δ. υπόσχεται μεταβολή της ρύθμισης κατά τα δικά της πρότυπα. Τουτέστιν, για όσους είναι πάνω από τα πενήντα εφεδρεία με τον βασικό μισθό ώς τη σύνταξη, εκτός αν βρεθεί δουλειά αλλού. Για όσους είναι μεταξύ σαράντα και πενήντα εφεδρεία για δύο τριετίες και για όσους είναι μεταξύ τριάντα και σαράντα μία τριετία.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι κατά τον κ. Σαμαρά σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρχει απόλυση του προσωπικού, ενώ τώρα, ύστερα από ένα χρόνο εφεδρείας είναι ανοιχτός ο δρόμος της απόλυσης. «Εμείς δεν θα θεωρήσουμε ότι αυτοί είναι απολυμένοι», επισήμανε χαρακτηριστικά και ο αρμόδιος τομεάρχης Νίκος Νικολόπουλος.

Για το εν λόγω θέμα έχουν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες συσκέψεις στη λεωφόρο Συγγρού. Σε αρκετές πάντως τέθηκε ο προβληματισμός τι θα γίνει με αυτούς που στο μεσοδιάστημα θα έχουν απολυθεί (και κατά την αξιωματική αντιπολίτευση η έξοδός τους από το Δημόσιο θα έχει γίνει κυρίως με κομματικά κριτήρια). Θα τους προσλάβει και πάλι η Νέα Δημοκρατία, σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση; Πόσο εύκολο θα είναι κάτι τέτοιο και σε ποιο βαθμό θα επιτραπεί, με γνώμονα τη δυσχερή οικονομική κατάσταση του δημόσιου τομέα;



espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου