Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Κόντρα για τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής
Κατακόρυφα έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες η εγκληματικότητα, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία από τα καταγεγραμμένα συμβάντα.

Από τις αρχές του έτους ώς και τον Σεπτέμβριο σημειώθηκαν περισσότερες από 90.000 κλοπές και 6.000 ληστείες, πολλές φορές μάλιστα και για ευτελή ποσά.

Ενδεικτικό του ρυθμού αύξησης της εγκληματικότητας είναι ότι σημειώνονται 75 κλοπές τροχοφόρων την ημέρα και δυο απόπειρες δολοφονίας. 


Η αύξηση της εγκληματικότητας πυροδότησε κόντρα στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι «υπάρχουν συνεχή κρούσματα μικρής εγκληματικότητας, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει αύξηση συλλήψεων των δραστών».

Ο κ. Παπουτσής έκανε λόγο και για πολιτικά παιχνίδια που γίνονται στο πεδίο της ασφάλειας, ενώ κατήγγειλε ότι υπάρχουν ήδη ομάδες της άκρας δεξιάς που επιχειρούν να οργανώσουν τον κόσμο και να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

«Θράσος» καταλόγισε στον Χρήστο Παπουτσή από την πλευρά του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι «δεν ξέρει τι του γίνεται».

Πρόσθεσε πως ο κ Παπουτσής δεν μπορεί να είναι περήφανος που επί Υπουργίας του όλοι οι δείκτες εγκληματικότητας έχουν αυξηθεί ο μικρότερος κατά 50% και ο μεγαλύτερος κατά 200%.



skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου