Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Κινδυνεύει άμεσα με κατάρρευση τo Τaj Mahal!


Το Taj Mahal, ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, κινδυνεύει να καταρρεύσει μέσα στην επόμενη πενταετία λόγω προβλημάτων τεχνικής φύσεως. Αιτία είναι  τα ξύλινα δοκάρια του μαυσωλείου,που έχουν αρχίσει να σαπίζουν.
Η  διάσημη τουριστική ατραξιόν της Ινδίας που φέρνει εκατομμύρια τουρίστες,απ'όλο τον κόσμο κάθε χρόνο στην Agra κινδυνεύει να καταρρεύσει εξαιτίας της μόλυνσης του παρακείμενου ποταμού.

Οι πρώτες ρωγμές εμφανίστηκαν πέρυσι σε μερικά σημεία του μαυσωλείου, ενώ οι τέσσερις μιναρέδες έχουν πάρει μια μικρή κλίση.
Σύμφωνα με τον Ramshankar Katheria, τον δήμαρχο της Agra που ηγείται και της καμπάνιας για τη διάσωση του Taj Mahal αν δεν ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα, το μνημείο θα χαθεί μέσα σε 5 χρόνια.
«Το αρχιτεκτονικό θαύμα του κόσμου χάνει τη λάμψη του, ενώ οι μιναρέδες πιθανότατα θα πέσουν, αφού οι ξύλινες υποδομές τους σαπίζουν λόγω της έλλειψης νερού.
Δεν έχουν επιτρέψει σε κανέναν να επιθεωρήσει τις υποδομές του μαυσωλείου τις τελευταίες τρεις δεκαετίες!», τονίζει ο κύριος Katheria και μάλλον το ζήτημα χρήζει  παγκοσμίου ενδιαφέροντος  ,καθώς πρόκειται για μνημείο παγκόσμιας πολιτισικής κληρονομιάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου