Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ο Ομπάμα ζητά λύση τώρα για Ελλάδα


Οι πιέσεις προς την Ευρωζώνη να καταλήξει σε οριστική απόφαση για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι έντονες τόσο από την πλευρά των αγορών όσο και από τις άλλες ισχυρές οικονομίες όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα.
Μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ έχουν κάνει πολλές παρεμβάσεις με τον πρόεδρο τους Μπάρακ Ομπάμα να συνομιλεί τακτικά με την καγκελάριο Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ να διατυπώνει συγκεκριμένες προτάσεις στους ευρωπαίους εταίρους του.

Μάλιστα κάποιες από αυτές τις παρεμβάσεις ήταν κομβικής σημασίας στο παρελθόν για την λήψη αποφάσεων που αφορούσαν την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ΝΕΤ και χθες ο πρόεδρος Μπαρακ Ομπάμα είχε νέο γύρο τηλεφωνικών επαφών με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί, παροτρίνοντας τους δύο ηγέτες να δοθεί λύση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Αλλά και ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιντνερ πραγματοποίησε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με αρκετούς ομολόγους του σε χώρες-κλειδιά της ΕΕ.
Ο Λευκός Οίκος κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να δράσει "γρήγορα" και "αποφασιστικά" για να περιορίσει την κρίση χρέους, την ώρα που ξεκινούσε η κρίσιμη σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες.
"Εκτιμούμε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα και πρέπει και η πολιτική τους θέληση να είναι στο ίδιο επίπεδο", δήλωσε ο Τζέι Κάρνεϊ εκπρόσωπος του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου από το προεδρικό αεροσκάφος.
"Συνεχίζουμε να συζητάμε με τους ευρωπαίους ομολόγους μας και να τους ζητάμε να πάρουν αποφασιστικά μέτρα για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα γρήγορα", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου