Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Λ. Παπαδήμος: Δεν θέτει πλέον θέμα οικονομικού επιτελείου

Φαίνεται πως υπαναχώρησε της αρχικής του θέσης ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος, προκειμένου να δεχθεί να γίνει ο νέος πρωθυπουργός της κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας, απαιτούσε να έχει το δικό του οικονομικό επιτελείο, ενώ εμμένει στη θέση του η νέα κυβέρνηση να μην έχει περιορισμένο χρόνο ζωής.


Σύμφωνα ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού MEGA, ο κ. Παπαδήμος υπαναχώρησε αυτής της θέσης, αλλά έθεσε τρεις όρους.


Ο πρώτος είναι να υπογράψουν και οι δύο αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων, κ.κ. Γ. Παπανδρέου κι Α. Σαμαράς, πως δεσμεύονται να τηρήσουν τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης προς 27η Οκτωβρίου. Σημειώνεται πως η ΕΕ έχει ζητήσει τη γραπτή δέσμευση του νέου πρωθυπουργού, των δύο αρχηγών των μεγάλων κομμάτων, του νέου υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.


Ο δεύτερος όρος του κ. Παπαδήμου έχει να κάνει με την αύξηση των πολιτικών στελεχών που θα συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η τρίτη προϋπόθεση που θέτει αφορά τον χρονικό ορίζοντα ζωής της νέας κυβέρνησης. Επιμένει πως δεν θα πρέπει να είναι μια βραχύβια κυβέρνηση που θα λειτουργήσει ως μεταβατική κυβέρνηση μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου