Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

«Αριστερή Πρωτοβουλία»: Έσπειρε ανέμους και θέρισε θύελλες ο Παπανδρέου


Μύδρους και βαρύ «κατηγορώ» εναντίον του «απερχόμενου» πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εξαπολύει με ανακοίνωσή της η  «Αριστερής Πρωτοβουλίας» του  Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, σημειώνοντας πως «ο κατ΄ εξοχήν υπεύθυνος αυτής της κατάστασης κ. Παπανδρέου με τις επιλογές του έσπειρε ανέμους και θέρισε θύελλες. Και ήταν πολύ αργά όταν κατάλαβε τα αδιέξοδα, όταν ένιωσε το βρόγχο που του ετοίμασαν εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, οι "σύμμαχοι", οι "εκλεκτοί" και οι "σύμβουλοι-κηπουροί" του». Αφορμή οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και η -για έκτη
ημέρα- ακυβερνησία της χώρας.


«Έπεσε θύμα των ανιστόρητων χειρισμών και τεχνασμάτων του στο θέμα του δημοψηφίσματος, εκβίασε και εκβιάστηκε, υπαναχώρησε και παραιτήθηκε των ευθυνών του ως εκλεγμένος Πρωθυπουργός», σημειώνει ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, και επιτιθέμενος παράλληλα σε Σαμαρά, Καρατζαφέρη, Μπακογιάννη σημειώνει:
«Εκβιάστηκε και υπέκυψε στα φερέφωνα της διαπλοκής και εντός του ΠΑΣΟΚ και στους γνήσιους εκφραστές τους (ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ) για δήθεν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας στο όνομα του λαού, αλλά στην ουσία υπέρ της στρατηγικής του μνημονίου και υπεράσπισης των στρατηγικών συμφερόντων του μεγάλου διεθνούς και ελληνικού παρασιτικού κεφαλαίου, που θα αναλάβει να δεσμεύσει για δεκαετίες τον ελληνικό λαό σε μια σύμβαση καταστροφική.
»Ο Πρωθυπουργός δεν μπόρεσε ούτε να αντιληφθεί το σχέδιο ανασύστασης της κεντροδεξιάς που εξυφάνθηκε στη χώρα τον τελευταίο χρόνο, ούτε θέλησε να αντιδράσει, έχοντας υπονομεύσει κάθε δυνατότητα αντίδρασης από το υγιές κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και έχοντας διαλύσει κάθε κοινωνική συμμαχία. Το σχέδιο είχε αρχή μέση και τέλος».
Η «Αριστερή Πρωτοβουλία» υπέρ ευρώ
«Σε ό,τι μας αφορά», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «η "Αριστερή Πρωτοβουλία" δεν αμφισβητεί την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Η Ελλάδα ήταν, είναι και οφείλει να παραμείνει στην Ευρώπη και στη ζώνη του ευρώ. Σε μια Ευρώπη της δημοκρατίας, της ισότιμης συμμετοχής και του σεβασμού της αξιοπρέπειας των λαών. Δηλώνει παρούσα και αποφασισμένη να διαφυλάξει την παράταξη από την καταστροφή και τη χώρα από τη δουλική εκχώρηση κάθε παραγωγικής και αναπτυξιακής δυνατότητας στους δανειστές μας και τους ντόπιους εκπροσώπους τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου