Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

«Επικίνδυνη γυναίκα η Μέρκελ»



«Λάθος δρόμο» χαρακτηρίζει την πρόταση -και Αριστερών- για έξοδο από το ευρώ, ο Κλάους Έρνστ, συμπρόεδρος του Die Linke, του κόμματος της Αριστεράς της Γερμανίας, σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία».

Ερωτηθείς για κείμενο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς που χαρακτηρίζει «παράνομη» τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, τονίζει «Παράνομη σημαίνει το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση αφήνει τον ελληνικό λαό χωρίς καμία δυνατότητα αντίστασης κάτω από τη δικτατορία των χρηματοπιστωτικών αγορών».


«Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει. Μπορούμε να σώσουμε τις τράπεζες ή μπορούμε να σώσουμε το λαό και τη δημοκρατία. Να διασωθούν και οι δύο είναι αδύνατο» τονίζει ο κ. Ερνστ, τονίζοντας ότι «Χρειαζόμαστε μια γενική αλλαγή της πολιτικής στην Ευρώπη. Υπάρχει μόνο μία λύση. Πρέπει να πάρουμε πίσω την εξουσία από τις αγορές. Στην Ευρώπη, ζουν Ευρωπαίοι, όχι ευρώ». 

Αναφερόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, την χαρακτηρίζει ωε την πιο επικίνδυνη γυναίκα στην Ευρώπη, γιατί -όπως αναφέρει- καταστρέφει με αντιδημοκρατικό και με αντικοινωνικά προγράμματα λιτότητας το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος.  «Αν πετύχει, αυτό θα σημαίνει το λιγότερο το τέλος της δημοκρατίας στην Ευρώπη» τονίζει και προσθέτει «Υπάρχει μόνο μία λύση που μπορεί να περιφρουρήσει την κρίση. Πρέπει να περικοπεί η χρηματοδότηση μεταξύ των κρατών και των χρηματοπιστωτικών αγορών, οι τράπεζες πρέπει να τεθούν υπό δημόσιο έλεγχο και να υπάρξει ένας συντονισμό στην Ευρώπη για τη φορολογία των μισθών και την κοινωνική ασφάλιση.



athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου