Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει απαξίωση της Οικονομικής Επιθεώρησης


ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει απαξίωση της Οικονομικής Επιθεώρησης

Απαξίωση της Οικονομικής Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη προς τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγ. Βενιζέλο με τις ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογίου-βαθμολογίου δεν ελήφθη υπόψη η Οικονομική Επιθεώρηση και καταργήθηκε το μισθολογικό καθεστώς που διαχρονικά ίσχυε για τον κλάδο των Οικονομικών Επιθεωρητών χωρίς να θεσπιστεί ανάλογη εναλλακτική ρύθμιση.


Με τον ίδιο νόμο επίσης δεν προβλέφθηκε η κατάταξη των Επιθεωρητών στον Α΄ βαθμό ώστε αυτοί να δύνανται απρόσκοπτα να ελέγχουν, να αξιολογούν και να ασκούν τα ανακριτικά τους καθήκοντα σε όλους τους υπαλλήλους των ελεγχόμενων υπηρεσιών όπως προβλέπει το πειθαρχικό δίκαιο και ο ιδρυτικός νόμος της Οικονομικής Επιθεώρησης.

«Το γεγονός αυτό θα έχει άμεσα αρνητική επίπτωση στη λειτουργία της ήδη αποδυναμωμένης, κατά 40%, σε προσωπικό Οικονομικής Επιθεώρησης αλλά και στην στελέχωσή της με καινούριους Οικονομικούς Επιθεωρητές, καθώς και στη λειτουργία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων εξαιτίας της μη προσέλκυσης σε αυτήν υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών που να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις αλλά και εξαιτίας της αποχώρησης ικανότατων και έμπειρων Επιθεωρητών», τονίζει ο κ. Λαφαζάνης στο κείμενο της ερώτησης που κατέθεσε στον υπουργό Οικονομικών.



tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου