Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Πρώτη κίνηση των «κοινωνικά φιλελεύθερων της ΝΔ»



Κοινή ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονονομικών και  Ανάπτυξης κατέθεσαν σήμερα το πρωί στην Βουλή οι πέντε βουλευτές  της ΝΔ κ.κ. Κώστας Μαρκόπουλος, Κώστας Τζαβάρας, Κώστας Γκιουλέκας, Ελίζα  Βόζενμπεργκ και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Η ερώτηση προς τους κ.κ. Βενιζέλο και Χρυσοχοίδη αφορά την ύπαρξη καρτέλ στην  αγορά τροφίμων και βασικών ειδών.

Οι πέντε βουλευτές παραθέτουν στοιχεία που κατά την άποψή τους στοιχειοθετούν την ύπαρξη καρτέλ και ολιγοπωλιακών τακτικών στην αγορά τροφίμων που εμποδίζει και την πτώση των τιμών παρά την γενική κρίση και την μείωση των οικογενειακών εισοδημάτων. Οι βουλευτές εμμέσως αποδίδουν ευθύνες στους υπουργούς για πράξεις και παραλείψεις που θα είχαν αποτέλεσμα τον εξορθολογισμό της λειτουργείας της αγοράς και την μείωση των τιμών.

Πέρα από το περιεχόμενο  της ερώτησης είναι η πρώτη  πολιτική ενέργεια της ομάδας των  πέντε βουλευτών οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η πολιτική ταυτότητα της ΝΔ είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός με έμφαση περισσότερο στον κοινωνικό χαρακτήρα και παράλληλα αφήνουν αιχμές κατά των βουλευτών που έχουν κληρονομήσει την έδρα τους. Δείχνουν έτσι ότι θα αναδείξουν τις θέσεις τους μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες που αποσκοπούν στην βελτίωση της λειτουργίας της κρατικής μηχανής και την βελτίωση της ζωής των πολιτών. Αποτελούν την απάντηση στην ομάδα των πέντε νεοφιλελευθέρων κ.κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωστή Χατζηδάκη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Άρη Σπηλιωτόπουλου και Βαγγέλη Αντώναρου.



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου