Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ράϊχενμπαχ: Η ανταγωνιστικότητα κρίνει την παραμονή στο ευρώ


Ράϊχενμπαχ: Η ανταγωνιστικότητα κρίνει την παραμονή στο ευρώ
Η ελληνική οικονομία οφείλει να σταματήσει να βασίζεται στις αυξήσεις φόρων και πρέπει πλέον να κινηθεί πιο επιθετικά στην κατεύθυνση της κατάργησης περιττών κρατικών οργανισμών και της εθελούσιας εξόδου από το Δημόσιο, σημείωσε ο Πολ Τόμσεν μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα εκδήλωσε την έντονη διαφωνία του με όσους λένε ότι η χώρα μας Ελλάδα δεν έχει καταφέρει τίποτα.

Παραδέχθηκε πάντως ότι οι στόχοι που είχαν τεθεί αρχικώς για το τρέχον έτος έχουν αποτύχει, προσθέτοντας ότι η ελληνική οικονομία προσαρμόζεται αλλά όλα πλέον παίζονται στο επίπεδο της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.
Σημειωτέον ότι στο ίδιο συνέδριο ο επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράϊχενμπαχ χαρακτήρισε καθοριστική για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.
Ο κ. Τόμσεν προειδοποίησε ότι εάν δεν υπάρξει μεγαλύτερη βούληση για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, το πρόγραμμα εξυγίανσης θα αντιμετωπίσει προβλήματα.
Και επανέλαβε ότι οι μεταρρυθμίσεις τρέχουν με πιο αργούς ρυθμούς από αυτούς που θα έπρεπε.
«Το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας υπερεκτίμησε τις δυνατότητες της δημόσιας διοίκησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις» είπε.
Χρέωσε μάλιστα το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να συρρικνώνεται σε αυτή ακριβώς την ολιγωρία του δημοσίου τομέα.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου