Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Απασχόλησης προτείνει η Συλβάνα Ράπτη

Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Απασχόλησης προτείνει η Συλβάνα Ράπτη
Τη σύσταση ενός Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου
 Απασχόλησης πρότεινε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη, με παρέμβασή της στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας.
Το Παρατηρητήριο αυτό, εξήγησε η κ. Ράπτη, θα είναι ένας μηχανισμός ανταλλαγής πληροφοριών σε σχέση με την ζήτηση και την προσφορά εργασίας που θα μπορούσε να διευκολύνει την
κάλυψη εργασιακών αναγκών στην ΕΕ και παράλληλα θα συνέβαλλε στη νόμιμη ρυθμισμένη μετανάστευση από χώρες της Βορείου Αφρικής για λόγους εργασίας.
Με τον τρόπο αυτό οι χώρες της ΕΕ θα βοηθήσουν όχι μόνο τους μετανάστες αλλά και την ασφάλεια των ίδιων. «Εάν τα πάμε καλά με τους γείτονές μας και τους φροντίζουμε, είναι σαν να φροντίζουμε το δικό μας σπίτι και την οικογένειά μας».
Με τις προτάσεις της, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει τη σημασία του ελέγχου της παράνομης μετανάστευσης και παρουσιάζει την «κυκλική κινητικότητα» του ανθρώπινου δυναμικού. Με άλλα λόγια, προωθεί την παροχή γνώσης και τεχνογνωσίας σε ανθρώπους προερχόμενους από αυτές τις χώρες, οι οποίοι στη συνέχεια θα επιστρέφουν στις πατρίδες τους προκειμένου να αξιοποιήσουν για την ανάπτυξη των χωρών τους τις γνώσεις που απέκτησαν. 
blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου