Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ενόχληση στη ΝΔ από την παρέμβαση Στεφανόπουλου


Ενόχληση στη ΝΔ από την παρέμβαση Στεφανόπουλου
«Κατάπληκτος» από το περιεχόμενο της παρέμβασης του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας που χθες ζήτησε παράταση του βίου της κυβέρνησης, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, εκδηλώνοντας και επιφανειακά αυτό που έως χθες στη Νέα Δημοκρατία καταγραφόταν έως ενόχληση.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» το πρωί της Δευτέρας, ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε κατάπληκτος από την παρέμβαση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, περιέγραψε την κυβέρνηση Παπαδήμου ως κινούμενη στο όριο του πολιτεύματος, καταλόγισε στο εντός Βουλής πολιτικό τοπίο αναντιστοιχία με τη βούληση του λαού και εκτίμησε ότι «ο κυρίαρχος λαός θα πρέπει να δώσει κυβέρνηση δημοκρατικά νομιμοποιημένη».

Αναφερόμενος στον ίδιο τον Κωστή Στεφανόπουλο, ο κ. Τζαβάρας δήλωσε: «Πρόκειται για έναν άνθρωπο μετρημένο και τόσο κατά την θητεία του στο ύπατο αξίωμα, όσο και μετά, μας είχε δώσει την αίσθηση του μέτρου στην πολιτική. Ξαφνικά τώρα επεμβαίνει σε ένα θέμα για το οποίο υπάρχει κοινή απόφαση των δύο μεγάλων κομμάτων».
Χθες, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος με άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» στήριξε τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και πρότεινε την παράταση της θητείας της κυβέρνησης συνεργασίας μέχρι το τέλος της τετραετίας.
Μεταξύ άλλων, ο τέως ΠτΔ ανέφερε ότι «οι εκλογές δεν πρόκειται να ωφελήσουν αλλά θα βλάψουν με βεβαιότητα τη χώρα». «Δεν χρειαζόμεθα εκλογές, αλλά μία κυβέρνηση με ικανότητες και γνώση που θα εργασθεί για να βγάλει τη χώρα έξω από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει. Μία κυβέρνηση με πρωθυπουργό που διαθέτει αυτά τα προσόντα, με κύρος και γνωριμίες στο εξωτερικό αλλά και ακέραιο το δικαίωμα κατά το Σύνταγμα να διορίζει και να παύει τους υπουργούς. Και τον έχουμε. Εννοώ τον κ. Παπαδήμο» επεσήμανε χαρακτηριστικά.
«Τα κόμματα να πάψουν να ζητούν εκλογές»
Επιπλέον, ο κ. Στεφανόπουλος κάλεσε τα κόμματα να τροποποιήσουν την αρχική συμφωνία για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, αποδοκιμάζοντας μάλιστα, τον Α. Σαμαρά για τη στάση του αλλά και τον Γ. Παπανδρέου στον οποίο καταλογίζει ι«σκοπούς ιδιοτέλειας».

«Τα κόμματα οφείλουν να παύσουν να ζητούν εκλογές και να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο χρόνο, μέχρι της συμπληρώσεως της τετραετίας από τις προηγούμενες εκλογές, κατά τον οποίο ο κ. Παπαδήμος θα εργαστεί υπέρ του συμφερόντος της χώρας ώστε να μη μας εξαναγκάσουν σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη ή σε άλλες καταστρεπτικές εξελίξεις».
Στη ΝΔ ήδη απο χθές καταγράφηκε ενόχληση. Κύκλοι της Συγγρού μάλιστα παρέπεμπαν στη δήλωση του Δ. Σταμάτη ότι όποιος ζητά παράταση της θητείας της κυβέρνησης «προσπαθεί να κάνει σφετεριστή της εξουσίας τον Παπαδήμο». Αποστάσεις κράτησε ο ΛΑΟΣ με τον εκπρόσωπό του Κ. Αϊβαλιώτη να δηλώνει πως «έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέμε».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου