Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ρίχτερ στην «πολυκατοικία» ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΛΑΟΣ-ΝΔ


Την έντονη αντίδραση του Γ. Καρατζαφέρη προκάλεσε η μετακίνηση των Βορίδη-Γεωργιάδη στη ΝΔ
Συνεχίζονται οι αναταράξεις για τις «μεταγραφές» Βορίδη - Γεωργιάδη. Ο Σαμαράς «απέκτησε δελφίνο μετά υπασπιστού», το αιχμηρό σχόλιο Καρατζαφέρη. Στο φως σενάρια για μετακινήσεις διαγραφέντων βουλευτών από τη ΝΔ στον ΛΑΟΣ
Σε μετωπική σύγκρουση μεταξύ του κ. Γ. Καρατζαφέρη και του κ. Αντ. Σαμαρά τείνει να εξελιχθεί η ένταση που προέκυψε μετά τη μεταγραφή των κ. Βορίδη και κ. Γεωργιάδη στη ΝΔ.

Οι αντιδράσεις από την πλευρά του ΛΑΟΣ κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνουν τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα περί δήθεν «φλερτ» μεταξύ των δύο κομμάτων.
Ακόμη και χθες ο κ. Καρατζαφέρης επέλεξε να απευθυνθεί με αιχμηρό τρόπο στον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας ότι «απέκτησε δελφίνο μετά υπασπιστού», εννοώντας προφανώς τον κ. Βορίδη και τον κ. Γεωργιάδη.
Το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών γίνεται ακόμη πιο «βαρύ» από τα σενάρια που διοχετεύονται περί μετακίνησης και άλλων στελεχών από τον ΛΑΟΣ στη ΝΔ αφενός και αφετέρου από τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο κ. Καρατζαφέρης συνομιλεί με ορισμένους εκ των διαγραφέντων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βουλευτών.
Ρίχτερ στην «πολυκατοικία»
Μέχρι στιγμής, πάντως, οι όποιες συζητήσεις γίνονται στο παρασκήνιο και οι δύο ηγέτες τηρούν στάση αναμονής. Ο κ. Σαμαράς δεν κρύβει την πρόθεσή του να προχωρήσει σε διεύρυνση προς τα «δεξιά», ενώ ο κ. Καρατζαφέρης θέλει να δείξει ότι και ο ίδιος έχει τη δυνατότητα προσέλκυσης στελεχών από τον χώρο της ΝΔ.
Αυτή την ώρα ο κ. Θ. Πλεύρης εξελίσσεται σε «μήλον της Εριδος» μεταξύ των δύο «ενοίκων της γαλάζιας πολυκατοικίας».
Ο βουλευτής της Α' Αθηνών του ΛΑΟΣ δεν διέψευσε ότι αμφιταλαντεύτηκε μέχρι τελευταία στιγμή στην κρίσιμη ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής, ενώ στις δηλώσεις που ακολούθησαν ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις αναφορές του για τους κ. Βορίδη και Γεωργιάδη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι και χθες υπερασπίστηκε τους δύο συναδέλφους του και άφησε αιχμές κατά του κ. Χρυσανθακόπουλου, ο οποίος είχε στηρίξει την επιθετική «γραμμή» του κ. Καρατζαφέρη.
«Τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα», τόνισε ο κ. Πλεύρης, «ήταν από την αρχή στον αγώνα που έδινες ο ΛΑΟΣ, ενώ πολλοί από αυτούς που κάνουν κριτική σήμερα βρίσκονταν σε άλλα κόμματα και προσχώρησαν στο κόμμα όταν είδαν ότι είχε προοπτικές να βγάλει βουλευτές».
Αντ. Σαμαράς
Τεστ για τους διαγραφέντες η Βουλή
Με την επιστροφή του από την Κύπρο ο κ. Σαμαράς θα κληθεί να λάβει αποφάσεις σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο εσωκομματικό πεδίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένει και άλλες προσχωρήσεις από τον χώρο του ΛΑΟΣ, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να απευθύνει πρόσκληση επιστροφής στο κόμμα σε ορισμένα από τα στελέχη που διεγράφησαν πριν από μία εβδομάδα.
Κορυφαίος κομματικός παράγοντας ανέφερε στο «Εθνος» ότι όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα τηρήσουν οι διαγραφέντες έναντι των εφαρμοστικών νόμων που έρχονται αυτές τις ημέρες προς ψήφιση στη Βουλή.
Το ίδιο πρόσωπο σημείωσε ότι δύσκολα θα επιστρέψουν οι κ. Μανώλης και Καμμένος, που προχωρούν ήδη προς την κατεύθυνση της δημιουργίας νέου κόμματος, οι κ. Μαρκόπουλος και Μ. Κεφαλογιάννης, που όφειλαν "ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι" να στηρίξουν τον πρόεδρο του κόμματος, αλλά και οι κ. Ζώης και Σταμάτης, που τα τελευταία 24ωρα άφησαν σαφείς αιχμές κατά του κ. Σαμαρά.
Επιμένει στις εκλογές ο πρόεδρος της ΝΔ
Κάλπες μετά την ολοκλήρωση του PSI
Στο αίτημά του για εκλογές, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανταλλαγής ομολόγων επιμένει ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο θέλει να θέσει προ τετελεσμένων τόσο την τρόικα όσο και τις πολιτικές δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος θεωρεί ότι η προεκλογική περίοδος θα συσπειρώσει βουλευτέςκαι ψηφοφόρους, επιχειρεί -επιμένοντας για εκλογές- να περιορίσει το κόστος που είχε στο εσωκομματικό πεδίο από την αλλαγή στάσης έναντι του νέου Μνημονίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τη νέα δήλωσή του για την ανάγκη εκλογών επέλεξε να την κάνει μέσα από κυπριακή εφημερίδα («Σημερινή»), στην οποία έδωσε συνέντευξη στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί από χθες στη Λευκωσία.
«Χρειάζονται τώρα» -τόνισε- «συγκεκριμένα πράγματα: Εκλογές, ώστε να προκύψει νέα κυβέρνηση, με νωπή και ισχυρή εντολή, αλλά και μια νέα αναπτυξιακή πορεία. Να τηρήσουμε τους στόχους μείωσης του ελλείμματος, αλλά να προσθέσουμε και άλλες δύο προτεραιότητες: την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».
Γιάννης Σαραντάκος
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου