Στη γραφειοκρατία «σκοντάφτει» η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη, δηλώνει σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Ροϊτερς ο επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν.
Σημειώνει πως οι ξένοι επενδυτές είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν μία γραφειοκρατία που βρίσκεται σε σύγχυση και ένα σύστημα απονομής δικαιοσύνης που κάνει χρόνια να εκδώσει αποφάσεις.
Ο κ. Χαν τάσσεται κατά της αύξησης της εποπτείας της Ελλάδας από την ΕΕ ή του διορισμού επιτρόπου για τη χώρα.
Από τις δυσκολότερες προκλήσεις για την Ελλάδα, όπως σημειώνει ο ευρωπαίος επίτροπος, είναι «η βραδυκίνητη δημόσια διοίκηση και το γεγονός ότι δεν μπορείς να αναγνωρίσεις τον υπεύθυνο για να ολοκληρώσει ένα έργο ή μία επένδυση».
«Η Ελλάδα είναι ελκυστική από μόνη της, αλλά ακούω παράπονα από εταιρείες ότι είναι πολύ δύσκολο να επενδύσουν και ότι το σύστημα απονομής δικαιοσύνης είναι πολύ αργό», δηλώνει ακόμα ο επίτροπος.
Ο κ. Χαν υποστηρίζει πως η ελληνική οικονομία χρειάζεται ευρύτερη βάση και περισσότερη εκβιομηχάνιση.
Ειδικότερα, αναφέρεται στο θέμα του τουρισμού και της εγχώριας παραγωγής ελαιόλαδου, δηλώνοντας τα εξής:
«Το ελληνικό ελαιόλαδο εξακολουθεί να τυποποιείται στην Ιταλία και δεν γίνονται πολλά πράγματα για την εκμετάλλευση της δυνατότητας που έχει η Ελλάδα για τουρισμό σε όλη της διάρκεια του έτους, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους», επισημαίνει.
Αναφορικά με το θέμα της απορρόφησης κοινοτικών πόρων από την Ελλάδα, ο κ. Χαν δηλώνει ότι έχει σχεδιάσει μία λίστα με έργα προτεραιότητας που θα έχουν μεγάλη επίδραση στην οικονομία, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «δεν δέχομαι την κριτική ότι η ΕΕ είναι υπεύθυνη μόνο για μειώσεις».
skai.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου