Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Σε δημοπράτηση η επέκταση του ΧΥΤΑ στην Κασσάνδρα

Τελικά έστω και καθυστερημένα ο Δήμος Κασσάνδρας στη Χαλκιδική βγάζει σε διαγωνισμό την επέκταση του ΧΥΤΑ Κασσάνδρας. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΠ Μακεδονίας-Θράκης (ΕΤΠΑ 82,95 %-εθνικοί πόροι 17,05 %).

Ο προϋπολογισμός του σημαντικού αυτού έργου για την περιοχή είναι 5.632.327,83 ευρώ και ο χρόνος διάρκειας της σύμβασης είναι 360 μέρες (περίπου 1 έτος) από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Η ημέρα του διαγωνισμού είναι στις 24 Απριλίου 2012.
Με την παρούσα δημοπρασία θα....

εκτελεστούν τα παρακάτω:


i. Η κατασκευή μιας νέας κλίνης υγειονομικής ταφής, έργα μόνωσης πυθμένα, μείωσης και διαχείρισης των παραγόμενων στραγγισμάτων και του βιοαερίου καθώς και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποστηρικτικών εγκαταστάσεων για τη λειτουργία του χώρου (εγκατάσταση επεξεργασίας στραγγισμάτων, κλπ).
ii. Η αποκατάσταση των υφιστάμενων κυττάρων απόθεσης, η κατασκευή των απαιτούμενων υποστηρικτικών έργων (δίκτυα συλλογής στραγγισμάτων και βιοαερίου) καθώς και αναβάθμιση - επέκταση της υφιστάμενης ΕΕΣ.
iii. Η δοκιμαστική λειτουργία των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ για ένα έτος.


Παρά το γεγονός της εκτέλεσης των εργασιών σε τριακόσιες εξήντα ημερολογιακές ημέρες από την έναρξη της συμβατικής προθεσμίας, εντούτοις υπάρχει και μία 1η αποκλειστική τμηματική προθεσμία:


Μέσα σε διακόσιες εβδομήντα (270) ημερολογιακές ημέρες από την έναρξη της συμβατικής προθεσμίας θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αναβάθμισης-επέκτασης της Εγκατάστασης επεξεργασίας στραγγισμάτων, τα έργα διαχείρισης βιοαερίου, περιβαλλοντικής παρακολούθησης του νέου κυττάρου, οι εργασίες οδοποιίας πέριξ του νέου κυττάρου, το δίκτυο πυρόσβεσης και η ολοκλήρωση του κτιρίου εξυπηρέτησης του χημείου.


Διάρκεια δοκιμαστικής λειτουργίας ορίζεται ένα έτος, αρχής γενομένης από το πέρας της πρώτης αποκλειστικής τμηματικής προθεσμίας.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου