Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Πτώση τζίρου σε καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη

Με άδεια τραπέζια και καρέκλες μένουν πλέον, ολοένα και συχνότερα, οι επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ μειωμένη είναι και η κατανάλωση, από πλευράς των πολιτών, που αποτολμούν ακόμη, παρά την κρίση, μια έξοδο για φαγητό ή ψυχαγωγία.

Ως αποτέλεσμα, βάσει έρευνας σε δείγμα 800 επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στο διάστημα 2009-Φεβρουαρίου 2012, ο τζίρος του κλάδου έχει μειωθεί σε ποσοστό 40% κι αυτό -πρέπει να επισημανθεί- όχι σε σχέση με τις «χρυσές» εποχές του, αλλά με το ήδη δύσκολο 2009. Μάλιστα, για πρώτη φορά, πτώση τζίρου σημειώνεται και στη διανομή φαγητού κατ' οίκον («delivery»), όχι βέβαια όσο στα εστιατόρια, όπου η μείωση κύκλου εργασιών αγγίζει και το 45%.

Παράλληλα, το 15% των επιχειρήσεων του κλάδου, που λειτουργούσαν πριν από δύο-τρία χρόνια πανελλαδικώς, έχει σήμερα βάλει λουκέτο και περισσότερες αναμένεται να κλείσουν φέτος, όπως υποστήριξε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ), Νίκη Κωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου