Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Παράταση στην αγωνία χιλιάδων επιβατών



Συνεδριάζει σήμερα η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ, προκειμένου να εκτιμήσει τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης με την υπουργό Ανάπτυξης και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε φορτισμένο κλίμα .

Η απόφαση αναστολής της 48ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει για την Μ. Τρίτη και την Μ.Τετάρτη οι ναυτεργάτες, φαίνεται προς το παρόν απίθανο σενάριο καθώς οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ δηλώνουν ότι δεν ικανοποιήθηκαν από την χθεσινή συνάντηση με την υπουργό.


«Είμαστε μακριά από αυτά που ζητάμε. Δραστικές λύσεις στα αιτήματά μας δεν έχουν δοθεί » δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς.

Από την πλευρά της, η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου, δήλωσε ότι οι θέσεις του υπουργείου θα δοθούν εκ νέου γραπτώς στους ναυτικούς και ότι είναι στη διάθεση τους όλο το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα για να δώσει όποιες απαντήσεις χρειαστούν, ώστε να υπάρξει συνεννόηση στα πλαίσια του δυνατού.



Η προαναγγελθείσα 48ωρη απεργία των ναυτικών – αν τελικά πραγματοποιηθεί – αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα αλλά και ένα μεγάλο πλήγμα στο τουρισμό της χώρας – όπως καταγελούν τουριστικοί φορείς - καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα ανοίγει και την καλοκαιρινή τουριστική σεζόν.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), η συγκεκριμένη απεργία της ΠΝΟ είναι μια «ανεύθυνη» πράξη , η οποία θα προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στην οικονομία των νησιών, ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες και προβλήματα στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων. 

Το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών ζητά την απόσυρση δύο διατάξεων, που αφορούν αφενός την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα και αφετέρου την ένταξη του Οίκου Ναύτου, του ιατροφαρμακευτικού φορέα των ναυτικών, από 1ης Απριλίου, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Ζητά επίσης να αντιμετωπιστεί το θέμα της ανεργίας των ναυτικών, να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας για το 2012 και να σταματήσει η περικοπή των συντάξεων.



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου