Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

"Να ξεπεράσουμε την μιζέρια" .



Με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό συναντήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, οποίος υπογράμμισε ότι πρέπει να ξεπεράσουμε την μιζέρια και την απαισιοδοξία που κυριαρχεί στην χώρα μας.
«Επισκέφθηκα σήμερα την έδρα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος για να τιμήσω ένα νέο θεσμό, έναν θεσμό που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, που έχει ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς με την
πρωτοβάθμια και την περιφερειακή Τοπική Αυτοδιοίκηση», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:
«Δεν κάναμε μία προεκλογική συζήτηση υποσχέσεων. Κάναμε μία πρακτική, επιχειρησιακή συζήτηση, αναζητώντας λύσεις. Αλλά, για να υπάρξουν λύσεις, για να εφαρμοστούν, πρέπει η χώρα να είναι βιώσιμη. Πρέπει να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο πολιτικού αδιεξόδου. Πρέπει να υπάρξει η μόνη εφικτή λύση για την διακυβέρνηση, που είναι η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, με όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μετέχουν στην ευθύνη αυτή, με καμιά πολιτική δύναμη να μην κάθεται στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης. Γιατί χρειαζόμαστε εθνική συνέγερση, εθνική διαπραγμάτευση, εθνικό αποτέλεσμα.
Οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις δεν είναι διοικητικοί μηχανισμοί. Είναι αναπτυξιακοί μοχλοί. Και τώρα που μιλάμε για το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο, τώρα χρειαζόμαστε εθνικές αναπτυξιακές ταυτότητες. Κάθε περιφέρεια έχει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Έχει τη γη της, έχει την ιστορία της, την παράδοσή της. Έχει τους ανθρώπους της, τα χέρια των ανθρώπων, τη δουλειά και το μυαλό, το διανοητικό κεφάλαιο.
Κι όλα αυτά είναι ένας θησαυρός που μπορούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε για να δώσουμε δουλειά στους άνεργους νέους, για να δώσουμε απάντηση στην έλλειψη τζίρου στην αγορά, για να κινηθεί ξανά η πραγματική οικονομία με θετικό πρόσημο. Να ξεπεράσουμε τη μιζέρια και την απαισιοδοξία που κυριαρχεί στη χώρα μας. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Αλλά για να έχουμε αποτέλεσμα, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, απαιτητικοί και υπεύθυνοι ταυτόχρονα».
Από την πλευρά του ο κ. Σγουρός επεσήμανε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλοι οι Περιφερειάρχες τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για τη σημερινή του παρουσία. Είχαμε ένα ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο. Του ευχηθήκαμε όλοι μαζί καλή επιτυχία. Κι εμείς από τη δική μας τη πλευρά θα συμβάλουμε στο κλίμα της εθνικής ενότητας γιατί αφενός μεν αυτό είναι υποχρέωση όλων και του καθενός ξεχωριστά, από την άλλη όμως η πατρίδα πρέπει να πάρει τον δρόμο που της αξίζει».
enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου