Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Άνανδρη επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής σε Λ. Κανέλλη και Ρ. Δούρου σε εκπομπή


Άνανδρη επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής σε Λ. Κανέλλη και Ρ. Δούρου σε εκπομπή. Ο Ηλ. Κασιδιάρης χαστούκισε τη Λ. Κανέλλη και πέταξε ποτήρι με νερό στη Ρ. Δούρου. Καταδικάζουν τα κόμματα
Επίθεση με  χαστούκια και γροθιές εναντίον της υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη και με ένα ποτήρι νερό εναντίον της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου, εξαπέλυσε σήμερα, Πέμπτη, ο υποψήφιος βουλευτής και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης, κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής στην τηλεόραση του ΑΝΤ1! Αρχικά ο κ. Κασιδιάρης έριξε ένα ποτήρι με νερό κατά της κας Δούρου και στη συνέχεια χαστούκισε τη Λιάνα Κανέλλη!
Για να δείτε το βίντεο με την επίθεση που εξαπέλυσε ο Ηλ. Κασιδιάρης, πατήστε εδώ.

Με την άνανδρη αυτή επίθεση, ο Ηλ. Κασιδιάρης έδειξε το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής καταφεύγοντας στη βία επειδή δεν του άρεσαν αυτά που άκουγε από τους συνομιλητές του! Ήδη η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου έχει ζητήσει τη σύλληψη του υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος μετά την επίθεση μεταφέρθηκε σε ένα δωμάτιο του στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού, αλλά έσπασε την πόρτα και έφυγε! Σημειώνεται ότι ο κ. Κασιδιάρης δεν είναι βουλευτής, αλλά απλά υποψήφιος βουλευτής, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν προστατεύεται από βουλευτική ασυλία.
«Όποιοι νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα βγάλουν το ΚΚΕ από την πατριωτική δράση αυτού του τόπου είναι γελασμένοι», δήλωσε η κα Κανέλλη, μιλώντας στην ίδια εκπομπή μετά το περιστατικό.
«Αν δεν το κόψουμε το απόστημα μόνοι μας, μπροστά μας θα το βρούμε. Αυτοί που παρασύρθηκαν και τους ψήφισαν, να ξέρουν τι φίδι έβαλαν στον κόρφο τους», πρόσθεσε. Η κα Κανέλλη έκανε επίσης λόγο για «πολιτικά κτήνη του 2012» και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να μας κάνει σαπούνι κανένας Κασιδιάρης!». «Είναι ζήτημα πολιτισμού (...) Να τον χαίρεται η μάνα που τον έκανε και αυτοί που τον ψηφίσανε!», συνέχισε.
Από την πλευρά της η κα Δούρου είπε: «Δεν μπορείς να παριστάνεις ότι δεν υπάρχουν κάποια πράγματα, αυτά τα λέμε τόσα χρόνια!». 
Στην εκπομπή παρενέβη και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Μάκης Μαΐλλης, ο οποίος έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για άνανδρους τραμπούκους. «Δεν βρίσκω λόγια καταγγελίας και αγανάκτησης για τους άνανδρους τραμπούκους, τους αντικομμουνιστές, αυτήν την πολιτική αλητεία που εμφανίζεται ως προστάτης του ελληνικού λαού. Νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν το ΚΚΕ με τέτοιες ενέργειες; Είναι βαθιά νυχτωμένοι», ανέφερε.
Ακολούθησε παρέμβαση του Γιώργου Παπαδάκη που ζήτησε συγνώμη από τους τηλεθεατές.
Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο πρόεδρος ων Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος τόνισε: «Οι νεοναζιστές αποκαλύφθηκαν και στον τηλεοπτικό χρόνο. Πρώτα πρέπει να αντιδράσουν εκείνοι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για να μπουν στη βουλή οι μπράβοι ναζιστές». Αργότερα μιλώντας στο Σκάι, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, γνωστοποίησε  την απόφαση που έλαβε το κόμμα στο εξής κανείς υποψήφιος βουλευτής του να μη συμμετέχει σε εκπομπή που θα είναι καλεσμένο κάποιο στέλεχος της Χρυσής Αυγής.
«Είναι οι σύγχρονοι ναζί! Μόνο κατ' ευφημισμό μπορούν να αποκαλούνται άνθρωποι αυτοί!», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης από το Συνασπισμό, στελέχη του οποίου καταδίκασαν και μέσω twitter την επίθεση. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς έγραψε: «Φανταστείτε τι κάνουν όταν οι κάμερες δεν είναι εκεί», ενώ ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης έγραψε: «Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η... τηλεόραση δεν τον αφήνει. Απόλυτη, ασφυκτική απομόνωση των ναζί!».
Την επίθεση εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, καταδίκασε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι «όποιοι εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού, παίζουν με την Ελλάδα και τη δημοκρατία». «Ο νεαρός αυτός 'κύριος', εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής απέδειξε σήμερα ότι είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας νεοναζί που εκτός από ακροδεξιοί είναι άνανδροι και τραμπούκοι», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και κάλεσε τον πολιτικό, πνευματικό και δημοσιογραφικό κόσμο να καταδικάσει το περιστατικό. Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την αλληλεγγύη της στην κ. Κανέλλη και την κ. Δούρου, κάλεσε τους πολίτες που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή «να το ξανασκεφτούν σοβαρά» και δήλωσε ότι «σε καμία περίπτωση εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκεται να συμμετέχει σε συζήτηση με εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής».
Δηλώσεις για το θέμα έκανε και η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λ. Κατσέλη, η οποία είπε: «Τα φαινόμενα φασίζουσας νοοτροπίας πρέπει όχι μόνο να καταδικάζονται αλλά και να απομονώνονται. Η προάσπιση της Δημοκρατίας είναι υπόθεση ολοκλήρου του ελληνικού λαού. Με τη δύναμη της ψήφου στην αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου οι πολίτες πρέπει να απομονώσουν κάθε τραμπουκικό χέρι, που δεν διστάζει να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή».
Τέλος, θέση στο ζήτημα πήρε και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης, ο οποίος είπε: «Τελικά είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι οι ναζί της Χρυσής Αυγής δεν είναι γραφικοί. Είναι επικίνδυνοι». Ο κ. Τρίμης συμπλήρωσε ότι «δεν έχει νόημα πια να δίνει κανείς ελευθερίες και δημοσιότητα στους εχθρούς της ελευθερίας. Η σημερινή υπόθεση με τον Κασιδίαρη στο προεκλογικό πάνελ της τηλεόρασης, αποτελεί απόδειξη ότι με τους ναζί δεν παίζουμε. Η Χρυσή Αυγή πρέπει πλέον να απασχολεί το αστυνομικό ρεπορτάζ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου