Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο 2ο Δημοτικό Νέων Μουδανιών


Κεντρική Μακεδονία Ξεκίνησαν οι εργασίες στο 2ο Δημοτικό Νέων Μουδανιών

Αγιασμός πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο χώρο του δευτέρου δημοτικού σχολείου Νέων Μουδανιών, όπου εδώ και λίγο καιρό εκτελούνται εργασίες για την προσθήκη ενός νέου κτιρίου. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο κτίριο, συνολικού εμβαδού 1.800 τ.μ. το οποίο θα περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και έναν όροφο.

Στο κτίριο θα υπάρχουν αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, βιβλιοθήκη και στο προαύλιο αθλητικοί χώροι. Ταυτόχρονα θα ανακατασκευαστεί(αντικατάσταση δαπέδων και κουφωμάτων) το υπάρχον κτίριο και θα δημιουργηθούν εστιατόρια αφού πλέον θα λειτουργεί ως ολοήμερο.


Εκμετάλλευση ανανεώσιμων μορφών ενέργειας

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του νέου διδακτηρίου είναι ότι θα αξιοποιεί τις νέες μορφές ενέργειας καθώς με τη γεωθερμία θα θερμαίνεται και θα ψύχεται ενώ με τη χρήση φωτοβολταϊκών στοιχείων θα εξοικονομείται ηλεκτρική ενέργεια. Με την ολοκλήρωση των εργασιών το νέο συγκρότημα, αναμένεται να δώσει ανάσα σε ένα από τα πλέον ακανθώδη προβλήματα της περιοχής όπως είναι η σχολική στέγη.

Ικανοποίηση φορέων αυτοδιοίκησης

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Δαμιανός Ιορδανίδης, επισημαίνοντας τη σημασία του έργου για τη νέα γενιά και τον περιορισμό των ελλείψεων στη σχολική στέγη.  «Παράλληλα με αυτήν την παρέμβαση προχωρούν οι εργασίες στο νέο λύκειο Μουδανιών, εντάχθηκε το λύκειο Καλλικράτειας, οπότε οι υποδομές στη σχολική στέγη βελτιώνονται σταθερά» είπε ο δήμαρχος αναγνωρίζοντας το ρόλο της προηγούμενης δημοτικής αρχής Μουδανιών στο έργο.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του ΔΣ Νέας Προποντίδας Ανδρέας Παπαγιάννης και πρώην δήμαρχος Μουδανιών, τόνισε ότι το έργο προχώρησε γιατί ο δήμος είχε διαχειριστική επάρκεια και κατάφερε να εντάξει το σχολείο στο ΕΣΠΑ. Ταυτόχρονα τόνισε ότι η παρέμβαση θα ανακουφίσει το πρόβλημα της σχολικής στέγης.

xalkidikipress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου