Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Το κονκλάβιο της Ιπποκράτους

 


Τη χρυσή τομή επιχείρησε να βρει για περισσότερο από δυόμιση ώρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μέσα σε έντονο κλίμα δυσαρέσκειας, όσον αφορά στη συμμετοχή ή μη κορυφαίων στελεχών του Κινήματος στη νέα κυβέρνηση.


Η θυελλώδης συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:00 πίσω από κλειστές θύρες, με τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος να εξακολουθούν να πιέζουν τον κ. Βενιζέλο να αλλάξει γνώμη.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε, από την πρώτη στιγμή, προβάλει την άποψή του ότι οι κορυφαίοι δεν θα πρέπει να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ωστόσο οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πέτρος Ευθυμίου διαφώνησαν με την άποψη του κ. Βενιζέλου, απειλώντας να προκαλέσουν ακόμα και κώλυμα στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικαλέστηκε το «μαξιλάρι» της κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία αποφάσισε για το ζήτημα που ανέκυψε.


Με την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ να δίνει εν τέλει τη λύση, όπως προκύπτει από τη συνεδρίασή της, ο κ. Βενιζέλος πρότεινε τεχνοκράτες με εμπειρία στα οικονομικά και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, στη δική του τοποθέτηση, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι θεωρεί «απαράδεκτες τις τεχνοκρατικές λύσεις για την κυβέρνηση», με τον Μίμη Ανδρουλάκη να επιτίθεται με τη σειρά του στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου