Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

«Καθόλου αισιόδοξοι» για την επιτυχία της κυβέρνησης οι Οικολόγοι Πράσινοι


Τις επιφυλάξεις τους για τις ικανότητες της νέας κυβέρνησης να επιτύχει μια ουσιαστική αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου εξέφρασαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, διερωτώμενοι παράλληλα «γιατί χρειάστηκαν τελικά οι δεύτερες εκλογές».
«Μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, στις οποίες επικράτησαν διλήμματα που λίγο είχαν να κάνουν με τις απαντήσεις στα αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας, συγκροτείται τελικά κυβέρνηση από τρία κόμματα, μια κυβέρνηση που θα μπορούσαν να την είχαν συμφωνήσει ενάμιση μήνα νωρίτερα», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Επισήμαναν παράλληλα ότι για να εξασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη χρειάζεται μια αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου «στην ουσία και όχι στις λεπτομέρειές του», η οποία, όπως σημείωσαν, θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα εναλλακτικό σχέδιο για τα δημοσιονομικά, την πραγματική οικονομία, την δίκαιη κατανομή των βαρών. «Δεν είμαστε όμως καθόλου αισιόδοξοι για κάτι τέτοιο μιας και οι κύριες δυνάμεις, που συγκροτούν αυτήν την κυβέρνηση δυο χρόνια τώρα δεν έπεισαν ότι θέλουν ή μπορούν να το επιτύχουν», συμπλήρωσαν υπογραμμίζοντας την ανάγκη άμεσης εκκίνηση ενός εθνικού διαλόγου με ευρύτατη συμμετοχή.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου