Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Αποκύημα φαντασίας η ιστορία με το «παιδί του δάσους» στην Γερμανία


Ο 20 χρονος Ολλανδός
Είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας αίσθηση, αλλά εν τέλει η ιστορία του νέου που εμφανίστηκε πέρυσι στο Βερολίνο ισχυριζόμενος ότι ζούσε για πέντε χρόνια στο δάσος μαζί με τον πατέρα του, αποδείχθηκε αποκύημα της φαντασίας του νεαρού.
Το αγόρι που είχε ονομαστεί «παιδί του δάσους» από τα γερμανικά ΜΜΕ είναι Ολλανδός, 20 ετών και το πραγματικό του όνομα είναι Ρόμπιν. Μια φίλη του και η μητριά του τον αναγνώρισαν από τις φωτογραφίες που έδωσε την Τρίτη στην δημοσιότητα η γερμανική αστυνομία και έτσι αποκαλύφθηκε η πραγματική του ταυτότητα.

Ο νεαρός είχε φύγει από το σπίτι του στην Ολλανδία, τον Σεπτέμβριο του 2011, χωρίς να πει στον πατέρα του ή στην μητριά του που πήγαινε. Στις 5 Σεπτεμβρίου του 2011, εμφανίστηκε στο δημαρχείο του Βερολίνου, ισχυριζόμενος ότι ήταν 17 ετών, ότι τον έλεγαν «Ρέι» και ότι ζούσε για πέντε χρόνια στο δάσος με τον πατέρα του, μετά τον θάνατο της μητέρας του σε τροχαίο, όταν ο ίδιος ήταν 12 ετών.
Ο «Ρέι» που μιλούσε μόνο αγγλικά και λίγες λέξεις στα γερμανικά, είχε δηλώσει ότι εγκατέλειψε το δάσος όταν πέθανε και ο πατέρας του, τον οποίο όπως είπε έθαψε πριν αναχωρήσει για την πόλη.
Παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστος ο λόγος για τον οποίο έφυγε από την χώρα του, πάντως άνθρωποι που τον γνώριζαν και μίλησαν γι' αυτόν στην ολλανδική τηλεόραση, υποστήριξαν ότι ο νεαρός είχε «προσωπικά προβλήματα».
Τώρα ο 20χρονος ενδέχεται να κατηγορηθεί για κατάχρηση κοινωνικών αγαθών, καθώς οι υπηρεσίες νεότητας του Βερολίνου φρόντισαν για την στέγασή του, την διατροφή του και την κηδεμονία του.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου