Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Τουρκία: Χάθηκε επαφή με F-4 κοντά στα σύνορα με τη Συρία


Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι έχασε την επαφή με στρατιωτικό αεροσκάφος την ώρα που βρισκόταν πάνω από θαλάσσια περιοχή στη νοτιοανατολική επαρχία Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στη Συρία ή σε συριακά χωρικά ύδατα, ενώ σύμφωνα με το CNN Turk και τη Hurriyet τα δύο μέλη πληρώματος βρέθηκαν ζωντανά.
Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη βάση Ερχάκ στην ανατολική επαρχία Μαλάτια.

Το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ στο Λίβανο Al-Manar, επικαλούμενο πηγές στις συριακές δυνάμεις, μετέδωσε ότι οι συριακές δυνάμεις κατέρριψαν το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος. Και το φιλοϊρανικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μαγιαντίν, που έχει την έδρα του στον Λίβανο, μετέδωσε ότι τουρκικές πηγές δήλωσαν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τη συριακή αεράμυνα στα σύνορα με την Τουρκία.
Αυτόπτες μάρτυρες στη συριακή πόλη Λατάκια δήλωσαν στο αραβικό δίκτυο του BBC ότι οι συριακές δυνάμεις κατέρριψαν αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφος κοντά στην πόλη Ρας αλ-Μπασέετ.
ανταγωνιστική μέσα στην Ευρώπη, με τους Έλληνες ξανά ασφαλείς και αισιόδοξους.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε στην 'Αγκυρα έκτακτη συνεδρίαση στην οποία θα πάρει μέρος ο επικεφαλής του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου